Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa: „Sportul nu va fi o prioritate, nu este prioritar în societatea noastră” Recomandat

Joi, 23 Aprilie 2020 12:15
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, a precizat că „sportul nu va fi o prioritate" după încheierea stării de urgenţă în Franţa, afirmând totodată că „nu va fi sfârşitul lumii" dacă ediţiile din acest an ale Turului ciclist al Franţei şi turneului de tenis de la Roland Garros vor fi anulate.
„Ceea ce este sigur e că sportul nu va fi o prioritate, nu este prioritar în societatea noastră", a declarat Mărăcineanu într-un interviu acordat pentru Eurosport.
„Va trebui să reinventăm şi să ne imaginăm sportul de mâine", a declarat fosta înotătoare originară din România, completând că „toate evenimentele care pot fi reluate vor avea loc oricum cu porţile închise sau cu restricţii foarte stricte. Aceasta este singura modalitate prin care sportul profesionist şi amator poate să supravieţuiască, până la o notificare ulterioară. Amintiţi-vă că o serie de campionate profesioniste şi de amatori au renunţat deja la sezonul 2019-2020".
„O reluare a competiţiilor la jumătatea lunii iunie este scenariul optim, însă sunt şi altele. Cel al unei reluări în septembrie a campionatelor sau chiar un sezon alb în acest an, pentru a putea relua cât mai bine sezonul viitor", a mai spus oficialul francez.
În ceea ce priveşte cele două mari competiţii care au luat anual în Hexagon, Turul Franţei şi turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, Roxana Mărăcineanu a afirmat: „Dacă nu va fi posibilă desfăşurarea lor, nu va fi sfârşitul lumii. Probabil va fi sfârşitul multor lucruri care au fost susţinute de veniturile obţinute din aceste turnee şi din Turul Franţei. Dacă vor lipsi un an, va trebui să ne reinventăm''.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu