Sepp Blater, fostul preşedinte FIFA, neagă acuzaţia de luare de mită pentru atribuirea Cupei Mondiale Recomandat

Miercuri, 08 Aprilie 2020 12:32
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, a reafirmat marţi că atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din 2022 către Qatar a fost legată de o "intervenţie politică", respingând acuzaţiile justiţiei americane referitoare la mita pentru atribuirea Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi a turneului din 2022 micului emirat din Golful Persic, informează AFP.
Pentru atribuirea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 „a existat un 'gentleman's agreement' în cadrul Comitetului Executiv al FIFA: Mondialul din 2018 să revină Rusiei, iar Mondialului din 2022 Statelor Unite", a declarat Sepp Blatter, suspendat în continuare din fotbal.
„A existat o intervenţie politică pentru atribuirea Mondialului din 2022 Qatarului, asta-i tot. În acest gen de decizii, este o intervenţie politică la nivel înalt care s-a făcut", a mai precizat fostul preşedinte FIFA. Conform variantei acestuia, dacă acest acord pentru atribuirea Cupei Mondiale din 2022 Statelor Unite a eşuat, acest lucru s-a întâmplat din cauza interferenţei guvernamentale a lui Nicolas Sarkozy, pe atunci preşedinte al Franţei, în cursul unui prânz cu Michel Platini, care era membru al Comitetului Executiv al FIFA. Fostul număr 10 al naţionalei Franţei, care a recunoscut că a votat pentru Qatar, a asigurat mereu, la rândul său, că s-a răzgândit înaintea întrevederii cu Sarkozy.
Potrivit procurorului federal din Brooklyn, responsabili ai FIFA, în special sud-americani, au primit mită pentru voturile lor cu ocazia atribuirii Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022. Documentul oferă însă puţine indicaţii privind originea plăţilor. FIFA, la rândul său, a indicat într-un comunicat că susţine „toate investigaţiile privind infracţiuni penale" şi va continua să „coopereze cu autorităţile judiciare".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu