116 elevi din mediul rural premiaţi de CJ Galaţi Recomandat

Marți, 02 Noiembrie 2021 14:58
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

116 elevi care au absolvit şcoli din mediul rural şi care, la examenul de admitere la liceu din această vară au obţinut medii peste 9, au fost premiaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi. 
„Sunt copii deştepţi, frumoşi şi talentaţi. Şi merită să le fim alături şi să-i încurajăm pe drumul performanţei. Au învăţat foarte bine şi au reuşit să intre la licee foarte bune. I-am premiat pe cei care au absolvit şcoala în mediul rural şi au intrat în clasa a IX-a cu medii peste 9, aşa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii ani. Fiecare elev a primit 1.000 de lei şi o diplomă de excelenţă. Îi felicit pentru rezultatele obţinute şi le doresc mult succes pe viitor. De asemenea, le mulţumesc profesorilor şi părinţilor, care au fost întotdeauna alături de ei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
Cei 116 elevi sunt absolvenţi ai şcolilor din Munteni, Barcea, Braniştea, Slobozia Conachi, Cosmeşti, Umbrăreşti, Cudalbi, Valea Mărului, Priponeşti, Lieşti, Tudor Vladimirescu, Iveşti, Corod, Piscu, Drăguşeni, Măstăcani, Smârdan, Vânători, Matca, Tuluceşti, Griviţa, Cuca, Independenţa, Suhurlui, Cuza Vodă, Ţepu, Pechea, Corni, Rediu, Vlădeşti, Schela, Jorăşti, Ghidigeni, Nicoreşti şi Fârţăneşti.
Cea mai mare medie de admitere a fost obţinută de către o elevă care a absolvit Şcoala Gimnazială Nr. 1 Munteni şi care a fost admisă la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci, cu media 9.88.
De asemenea, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean, s-a decis continuarea programului de burse sociale pentru elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ special. Astfel, 290 de elevi vor primi un sprijin financiar de 200 de lei în fiecare lună a anului şcolar, în condiţiile în care, în acest moment, cuantumul minim stabilit de Guvern este de 100 de lei, precizează CJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu