12 militari ai Batalionului 284 Tancuri infectați cu noul coronavirus Recomandat

Luni, 26 Octombrie 2020 14:31
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

12 militari ai Batalionului 284 Tancuri au fost depistaţi cu COVID după ce timp de mai multe zile au participat la o aplicaţie în poligonul de instrucţie de la Smârdan. Alături de ei, alţi 12 contacți, tot militari ai Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă“, au intrat în izolare.

„La nivelul unităţii sunt luate permanent măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor şi suplimentarea activităţilor de dezinfecţie a spaţiilor şi facilităţilor de instruire. Primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, iar militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului. Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măşti, mănuşi şi vizete, i-a transportat pe militarii suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 către unităţile spitaliceşti din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare COVID-19“, a precizat lt. col. Ciprian Burlacu, locţiitor comandant Batalion 284 Tancuri.

După finalizarea activităţilor de instruire, întreg detaşamentul participant la activităţile din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a beneficiat de recuperările aferente timpului de lucru petrecut în poligon, mai puţin personalul infectat sau carantinat, care beneficiază de concediu medical. Reprezentanţii batalionului menţionează şi că DSP Galaţi a desfăşurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea şi carantinarea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical spcializat al unităţii monitorizează permanent starea de sănătate, precum şi starea moralului personalului, în prezent acestea fiind bune.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu