24 de localităţi fără curent, 15 autovehicule blocate, DN24D închis între localităţile Cuca şi Bălăbăneşti

Joi, 20 Aprilie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A a anunţat că începând cu ora 17:30 a fost închis sectorul dintre km 9+140 – 84+911, de pe DN 24D. Această măsură a fost luată din cauza viscolului şi ninsorii abundente din zonă. Sectorul închis se află între localitatea Cuca (intersecţia cu DN26) şi localitatea Bălăbăneşti, la limita judeţului Vaslui.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi a anunţat că 15 autovehicule cu 25 de persoane erau blocate în trafic în zona Cuca. De-a lungul zilei de joi, peste 50 de maşini au fost blocate în zăpadă. Opt linii de medie tensiune şi 179 de posturi de transformare au fost, de asemenea, afectate de viscol. Acesta este un prim bilanţ al efectelor făcute de vremea rea în judeţul Galaţi, potrivit datelor furnizate de lt.col.Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.  
12 echipe ale SDEE MUNTENIA NORD erau în teren pentru  a reface alimentarea cu energie electrică din  Măcişeni, Balinteşti, Cioigeni, Zăneşti, Jorăşti, Lungeşti, Băneasa, Lunca, Gohor, Brăhăşeşti, Toflea, Cosiţeni, Corcioveni, Matca, Cernicari, Suceveni, Vişina, Buciumeni, Poiana, Vizureşti, Hînţeşti, Fântâni, Coasta Lupei, Braniştea şi Corni.
Conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Galaţi, pe  drumurile judeţene se acţionează în această noapte cu 9 utilaje de deszăpezire după cum urmează:
- două utilaje pe DJ 252 I în zona localităţii Poiana,
- un utilaj pe DJ 251 H în zona Valea Mărului – Corod,
- un utilaj pe DJ 251 G în zona localităţii Vârlezi,
- un utilaj pe DJ 242 E în zona Băneasa – Roşcani,
- un utilaj pe DJ 242 A în zona Găneşti – Bereşti-Meria,
- un utilaj pe DJ 251 pe ruta Smârdan-Schela-Slobozia Conachi-Valea Mărului,
- un utilaj pe DJ 242 în zona Târgu Bujor – Viile,
- un utilaj pe DJ 261 A în zona localităţii Scânteieşti.
În această noapte vor interveni şi trei autobasculante cu material antiderapant. Vor fi  împrăştiate pe drumurile judeţene peste 120 de tone de nisip şi sare. În acest moment nu sunt drumuri judeţene închise. Utilajele de deszăpezire vor fi repoziţionate în funcţie de necesităţi. În continuare circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi  este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările Poliţiei Rutiere.

Citeste si Cod galben de INUNDAȚII în spaţiul hidrografic Prut-Bârlad

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu