40 de autobuze noi vor fi livrate, la Galaţi, până la sfârşitul acestui an Recomandat

Luni, 22 Iulie 2019 15:31
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sediul Primăriei municipiului Galaţi a avut loc, luni 22 iulie 2019, semnarea contractului pentru achiziţionarea a 40 de autobuze noi de către directorul SC Transurb SA, Mihai Cadinoiu, şi reprezentanţii BMC Truck & Bus SA, compania care a câştigat licitaţia. "Am respins întotdeauna achiziţia de mijloace de transport second-hand pentru că gălăţenii trebuie să călătorească în condiţii de confort maxim, beneficiind de un transport modern şi civilizat", a declarat primarul munciipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a precizat şi faptul că Ministerul Dezvoltării a aprobat, zilele acestea, cererea municipalităţii de finanţare pentru 10 tramvaie noi care vor completa flota de mijloace de transport public în comun, iar peste câteva zile Primăria va lansa şi licitaţia pentru achiziţia unui număr de 20 de noi autobuze hibrid.

40 de autobuze noi, livrate până la sfârşitul acestui an

Oferta declarată câştigătoare pentru cele 40 de autobuze a fost cea depusă de compania BMC Truck & Bus SA.. Aceste mijloace de transport în comun vor fi de tip Euro 6, vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant şi locul conducătorului auto). De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galaţi. Autobuzele vor fi livrate în luna noiembrie a acestui an, termenul maxim prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitaţiei.

10 tramvaie noi, achiziţionate cu fonduri europene

Totodată, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat cererea de finanţare cu fonduri europene, pentru 10 tramvaie care vor completa flota de mijloace de transport public în comun. Valoarea totală a proiectului este de 95.943.800, iar finanţarea nerambursabilă reprezintă aproape 98%. Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni. Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 100 de locuri, din care minim 32 pe scaune. Tramvaiele vor fi unidirecţionale, vor avea podea coborâtă, cu facilităţi (rampă) pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, dar şi cel puţin un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii şi un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Tramvaiele vor fi echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, echipament de eticketing, instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior. Tramvaiele vor fi dotate cu echipamente care să nu permită plecarea din staţiile de parcurs cu uşile deschise, echipament pentru comandă automată a schimbării macazurilor, echipament care să permită furnizarea de internet wireless în compartimentul pentru călători, etc.

Alte 8 tramvaie noi vor veni de la Arad

Reamintim că în plus, Primăria municipiului Galaţi a încheiat deja contractul privind achiziţionarea unui număr de 8 tramvaie de la S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., la un preţ de 5.585.000 de lei/bucată (preţ unitar). Tramvaiele vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. Vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio - video, sistem de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri şi 20 de metri, iar lăţimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Licitaţie pentru 20 de autobuze hibrid

Primarul municipiului Galaţi a precizat şi faptul că, în câteva zile, Primăria municipiului Galaţi va lansa şi licitaţia pentru achiziţia a 20 de noi autobuze hibrid, în valoare de aproximativ 30.000.000 de lei. Reamintim că Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat, cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane de lei, care circulă deja pe străzile oraşului. În plus, pe 12 iulie 2019, Primăria a semnat contractul pentru cumpărarea a 20 de minibuze care vor ajunge la Galaţi până la începutul anului viitor, valoarea contractului fiind de 6.238.000 de lei. Totodată, este în implementare şi sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu