500 de oameni evacuaţi, traficul rutier şi feroviar restricţionate din cauza unor scurgeri de gaze de la o cisternă

Duminică, 05 Noiembrie 2017 13:50
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

500 de oameni din 200 de gospodării sunt evacuaţi, în localitatea Traian din judeţul Galaţi după ce s-au costatat scurgeri de gaze de la o cisternă încărcată cu GPL. ISU Galaţi realizează asigurarea de masuri PSI, iar doua autospeciale de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplcasat la faţa locului. Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de 1 km de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă. Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei după care se analizează posibilitatea de transvazare (trecerea combustibilului în altă cisternă) sau de purjare (eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul). Circulaţia pe DN 25 se face pe o variantă ocolitoare la indicaţia poliţiei rutiere. Traficul feroviar în această zonă a fost închis.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară este blocată pe Relaţia de cale ferată 704 Galaţi - Tecuci, la kilometrul 22, în zona localităţii Traian, din judeţul Galaţi, din cauza unui eveniment rutier, în care o cisternă care transporta GPL a fost scoasă de pe partea carosabilă, întrucât avea scurgeri de gaze. ”În urma analizei amănunţite a situaţiei de către echipajele de pompieri s-a constatat că există în final pericol de explozie, în acest moment fiind şi circulaţia rutieră oprită pe ambele sensuri de mers, în vederea mutării combustibilului într-o altă cisternă, traficul desfăşurându-se deviat pe DJ 251, între localităţile Traian şi Independenţa, prin dirijarea poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului. În urma incidentului nu au rezultat până în acest moment victime”, se arată în comunicatul INFOTRAFIC.

 

UPDATE: Gazul din cisternă a fost eliberat prin purjare (eliberare controlată în atmosferă a gazelor defectă a fost eliberat în aer). Traficul rutier şi feroviar a fost reluat, iar oamenii evacuaţi s-au întors în casele lor.

 

Sursa foto: ISU Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu