Accident de muncă mortal la şantierul Podului peste Dunăre (FOTO) Recomandat

Luni, 08 Iulie 2019 11:55
Publicat în Știrea zilei

Un muncitor, în vârstă de 51 de ani, din Mureş, angajat al unei firme subcontractoare la lucrările de realizare a Podului peste Dunăre din Brăila şi Tulcea, a murit, luni dimineaţă, 08 iulie 2019, pe partea brăileană a şantierului, strivit sub mai multe ţevi de PVC.

Bărbatul decedat era chiar şoferul maşinii care adusese ţevile şi accidentul mortal s-a produs în timp ce victima era implicată în descărcarea acestora. Inspectorii de muncă şi poliţiştii au deschis anchete în acest caz şi dosarul va ajunge la procurorii Parchetului de pe lângă Judectoria Brăila.

Bărbatul a murit pe loc, medicii de la Ambulanţă nemaiavând ce face. "În această dimineaţă (n.r. - luni, 08 iulie 2019), în jurul orei 09:00, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce ajuta la descărcarea unor ţevi din PVC, a fost surprins sub acestea, rezultând decesul. În cauza continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a precizat insp. Laura Belciugan, IPJ Brăila.

Inspectorii de muncă cercetează cazul şi cer părerea unui expert care va stabili care a fost dinamică accidentului. Se va stabili şi dacă şoferul avea în atribuiţii să intervină la descarcerarea mărfii. "Am contactat şi trimis o echipă din cadrul instituţiei noastre, din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă, pentru prelevarea primelor probe din evenimentul produs. Evenimentul s-a soldat cu decesul unui şofer, angajat al unei societăţi subcobtractoare firmei care este contractar principal al lucrărilor la podul de peste Dunăre. Primele informaţii indică faptul că evenimentul s-a produs prin deversarea unor ţevi asupra victimei, care s-a soldat cu decesul acesteia. La acest moment am contactat şi un expert pentru a face o expertiză privind dinamică producerii accidentului. La acest moment, echipa noastră de inspectori a preluat cazul, va cerceta evenimentul pentru stabilirea caracterului accidentului, care este unul de muncă întrucât salariatul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, dosarul va fi trimis spre avizare Inspecţiei Muncii şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila'', a declarat Liviu Arhire, inspector şef ITM Brăila.

Poliţiştii au deschis în acest caz dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea masrilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu