Administrator de asociaţie, pedeapsă cu suspendare pentru o delapidare de 130.000 de lei

Luni, 17 Octombrie 2016 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Curtea de Apel Galaţi a decis pe 6 octombrie să respingă o solicitare venită din partea proprietarilor arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi, ce viza revocarea suspendării executării pedepsei în cazul fostului administrator al asociaţiei, Elena Fotache.
La Galaţi s-au înmulţit în ultima perioadă cazurile în care asociaţiile de proprietari sunt delapidate de administratorii care le conduc. Printr-un astfel de duş rece au trecut şi proprietarii de apartamente ce fac parte din asociaţia 245 din Galaţi, după ce au aflat că asociaţia din care fac parte înregistrase datorii de 130.000 de lei către Apaterm şi Apă Canal, societăţi furnizoare de utilităţi. Când au cerut explicaţii, li s-a spus că reprezintă datorii şi penalităţi, despre care nu ştiau nimic. La panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei. Când oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. Judecătorii au manifestat clemenţă faţă de Elena Fotache, condamnând-o la patru ani de închisoare, dar cu suspendarea executării.

Proprietarii, obligaţi să acopere prejudiciul din propriile buzunare

Femeia a fost obligată să restituie paguba creată asociaţiei de proprietari 245, însă până acum aceasta nu a dat niciun semn că ar vrea să îşi repare greşeala. În aceste condiţii, proprietarii arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi au cerut Judecătoriei Galaţi revocarea suspendării executării pedepsei în cazul fostului administrator al asociaţiei. Oamenii au demarat anterior şi procedura de executare silită împotriva Elenei Fotache, punând în executare o decizie definitivă a Curţii de Apel Galaţi. Membrii asociaţiei 245 s-au folosit de condiţia impusă de instanţa de judecată pentru ca Elena Fotache să se bucure în continuare de libertate: fostul administrator trebuia să returneze cei aproape 130.000 de lei pe care i-a delapidat de la asociaţia pe care o administra, în caz contrar urma să ajungă după gratii. Aceasta nu a mai returnat însă nici măcar un leu, iar Judecătoria Galaţi şi finalmente Curtea de Apel au decis, în mod straniu, să respingă cererea proprietarilor. Decizia îi pune acum pe gălăţenii arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi în situaţia de-a plăti din propriile buzunare paguba creată de fostul administrator, care nici nu va ajunge la închisoare pentru ce a făcut.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu