Ambulatoriul Spitalului Târgu Bujor, extins şi modernizat cu fonduri europene Recomandat

Luni, 20 Mai 2019 14:30
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat luni, 20 mai 2019, alături de Luminiţa Mihailov, directorul ADR Sud-Est, contractul de finanţare pentru proiectul "Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor". Valoarea investiţiei este de 11,2 milioane de lei, bani europeni obţinuţi în cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

21Spital2

Proiectul prevede construirea unei noi clădiri unde va funcţiona Ambulatoriul de Specialitate, reabilitarea cabinetelor medicale, dar şi achiziţionarea a 180 de echipemente medicale. "Vom construi o clădire pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor şi vom moderniza cabinetele medicale care în acest moment deservesc ambulatoriul. Astfel, vor fi create spaţii noi pentru activitatea cabinetelor de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize medicale. Vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu 180 de echipamente medicale. Şi pentru acest proiect avem demarate deja procedurile de achiziţie publică", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Construcţie va avea un regim de înălţime P+1E şi o suprafaţă desfăşurată de 838 de mp. Pe lista echipamentele care vor fi achiziţionate se află un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, negatoscoape radiologice, ecografe doppler, un analizor imunologie automat cu staţie PC, un analizor microbiologie automat cu staţie PC, electrocauter şi microscoape digitale. Valoarea totală estimată a echipamentelor ce vor fi achiziţionate este de 2,2 milioane de lei.

21Spital3

La eveniment au participat şi primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, şi liderul grupului PSD din Parlamentul European şi preşedintele social-democraţilor gălăţeni, Dan Nica.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu