Angajaţii Primăriei, sub spectrul şomajului

Miercuri, 30 Iunie 2010 21:54
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O bună parte din angajaţii care lucrează în slujba administraţiei publice locale gălăţene şi-ar putea pierde în următoarea perioadă locul de muncă, dacă proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privitor la modificarea legii finanţelor publice va fi aprobat în forma elaborată. Practic, proiectul de act normativ care prevede reducerea drastică a cheltielilor din administraţia locală s-a aflat ieri pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, care nu s-a terminat până la ora închiderii ediţiei. Proiectul de act normativ prevede standardele de personal la nivel de judeţ, municipii, oraşe şi comune, pentru toate primăriile şi instituţiile locale aflate în subordinea lor, şi anume unităţi de cultură, servicii publice (administraţia parcurilor, serviciile de salubrizare, poliţia comunitară). Potrivit proiectului de act normativ, la nivelul Primăriei Galaţi şi al instituţiilor aflate în subordinea ei ar trebui să lucreze în total  între 700 şi 800 de persoane, acesta fiind standardul de personal prevăzut în cazul municipiilor care au între 200.000 şi 400.000 de locuitori, categorie în care se încadrează şi Galaţiul.
Întrebat ieri dacă în administraţia locală gălăţeană se vor face reduceri de personal precum şi câţi salariaţi ar urma să îşi piardă locul de muncă, viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, a declarat că nu poate da un răspuns precis până când Executivul nu va adopta un act normativ în acest sens.
”Am înţeles că există un proiect de act normativ, dar trebuie văzut ce va decide Guvernul şi apoi, la nivelul Primăriei Galaţi, se va lua o decizie. Pot să vă spun că Primăria Galaţi are 2.200 de angajaţi şi aici intră angajaţii care lucrează la Primărie, cei care lucrează la serviciul „geotopocad”, angajaţii de la Ecosal şi SADP, personalul de la cele trei teatre precum şi angajaţii de la Poliţia Comunitară. Din câte am înţeles, activitatea Poliţiei Comunitare va fi reglementată printr-un alt act normativ”, a declarat viceprimarul Ciumacenco. Dacă proiectul de act normativ va fi aprobat în forma propusă de Executiv, numărul angajaţilor aflaţi în slujba Primăriei Galaţi ar urma să se reducă de la 2.200 la maxim 800.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu