Artiştii şi-au cerut „eliberarea” în genunchi

Marți, 23 Noiembrie 2010 21:01
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Şedinţa Consiliului Local de ieri a fost una ieşită din tipare. Unul dintre detaliile inedite a ţinut de protestul artiştilor de la Teatrul Muzical. Aceştia s-au aşezat în sala din Casa Căsătoriilor ce găzduieşte încă şedinţele Consiliului Local, pentru a obţine compasiunea şi deschiderea inimilor consilierilor locali, în speranţa ca aceştia să consimtă plecarea lui Florin Melinte de la conducerea instituţiei de cultură. Deşi situaţia de la Teatrul Muzical este arhicunoscută de ani de zile, din cauza numeroaselor scandaluri ce îl implicau pe managerul Melinte, consilierii l-au menţinut ani de zile pe post, iar la acest ultim protest au reacţionat întorcându-se cu spatele la artiştii îngenunchiaţi.
Unul dintre artişti a citit în şedinţa publică numeroasele măsuri ale directorului ce au ştirbit demnitatea artiştilor prin încălcarea drepturilor lor. Printre acestea se află obligarea artiştilor să fumeze în adevărate „cuşti”, accesul în instituţie similar uneia militarizate, ca şi accesul la biroul managerului doar prin declanşarea unui sistem prevăzut cu amprentă digitală, care, evident, nu era disponibil decât unora dintre angajaţii teatrului.
Consilierul PDL Mihai Alin a făcut trimitere la date ce au rezultat în urma unor controale realizate de o comisie a CL care a analizat activitatea managementului de la Muzical şi a sesizărilor ce reclamă diferite nereguli. Mihai Alin a subliniat ideea că, „dincolo de ceea ce susţin domnii”, trebuie să ţinem cont de rezultatele controalelor, care indică faptul că „pierdem bani” din cauza lui Florin Melinte. În consecinţă, a propus demiterea lui Florin Melinte (susţinută de întregul grup PDL) aplaudată de auditoriul sălii de şedinţă. Mai mult, consilierul PDL a propus anularea din bugetul pentru anul viitor a sumelor alocate Muzicalului şi recuperarea prejudiciilor aduse de Florin Melinte, care doar în acest an a încasat venituri de 90.000 lei din contractul de management, cumulat cu cel de regizor al majorităţii spectacolelor puse în scenă.
Primarul Dumitru Nicolae a avut din nou o poziţie protectivă faţă de Melinte, încercând să minimizeze acţiunea artiştilor, faţă de care şi secretarul de şedinţă a avut o atitudine ostilă, comentând că „nu era nevoie să staţi în genunchi”. Primarul a susţinut că totul a pornit de la un turneu pentru care artiştii nu şi-au primit în totalitate sumele promise iar restul scandalurilor de peste ani ar fi exagerări. Intervenţia a fost dezaprobată de grupul artiştilor, care i-au reproşat primarului că nu a venit niciodată, în toţi aceşti ani, să îi asculte şi pe ei. Din mulţime s-a auzit şi vocea artistului Paul Buţă, laureat la diferite competiţii internaţionale, cel care şi-a expus celebrele măşti în muzee din Paris, care l-a constrazis pe edilul şef.
În ceea ce priveşte scoaterea din buget a sumelor aferente Muzicalului şi demiterea lui Melinte, vom reveni în ediţiile viitoare cu detalii pe acest subiect.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu