Asistentă medicală ucisă pe trotuar

Vineri, 19 Aprilie 2013 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O viaţă de om luată pentru că altcineva s-a grăbit şi nu a mai vrut să aştepte încă vreo câteva secunde. Un accident groaznic de circulaţie a avut loc în faţa Palatului de Justiţie, victimă fiind o asistentă medicală care mergea la serviciu. Femeia, un om cu o experienţă de peste 20 de ani în profesie, se afla pe trotuarul scuarului care desparte sensul de mers. Aştepta liniştită ca semaforul, lângă care se afla, să se facă verde. Unul dintre şoferii din trafic nu a mai avut răbdare să mai aştepte şi a vrut să forţeze culoarea galbenă a semaforului. A lovit o altă maşină iar şoferiţa acesteia a fost aruncată, cu tot cu autoturismul pe care îl conducea, pe trotuar, a rupt semaforul şi a strivit-o pe asistenta care aştepta. Şoferiţa maşinii care a fost împinsă pe trotuar nu a mai avut ce face, era în stare de şoc şi spunea că pur şi simplu a fost împinsă de maşina neagră din spate.
„M-a pocnit ăsta cu maşina asta neagră. Eu eram pe banda mea, nu aveam nimic în faţă. Eram în frânare, că mai erau câteva secunde şi nu mai aveam timp să trec, şi el m-a pocnit şi m-a aruncat direct pe trotuar. Vedeţi şi dumneavoastră că nu am avut viteză”, spunea Liliana Dumitrescu, şoferiţa de pe maşina sub roţile căreia şi-a găsit moartea asistenta. Martorii îi susţin declaraţia femeii.
„Se vedea că avea viteză băiatul, normal că a avut. Domnii erau pe banda a doua. El i-a evitat pe dânşii şi a intrat în mine. Aşa sunt ei, mai şmecheri... teribilismul. A vrut să forţeze semaforul şi a trecut printre cele două maşini. A intrat direct în asta roşie, a izbit-o şi a aruncat-o pe trotuar”, spunea un martor al accidentului.
Deşi un echipaj SMURD a venit imediat la faţa locului, nu au mai avut ce face. „E unul dintre accidentele cele mai cumplite la care am fost solicitaţi. Este mortal, nu am putut decât să constatăm decesul victimei. A avut leziuni incompatibile cu viaţa”, a declarat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă.
O femeie a vrut să îi pună o lumânare la cap moartei dar nu a fost lăsată să intre în locul unde se făceau cercetări şi o poliţistă i-a luat lumânarea şi a pus-o mai departe de zona unde se făceau cercetările.
Din primele date ale anchetei pare că vina îi aparţine şoferului de pe maşina neagră, un tânăr de 30 de ani. „E vorba despre conducătorul auto care circula dinspre Ţiglina către centrul oraşului, pe banda 3. Se pare, din primele cercetări, că acesta nu s-a asigurat la virajul la stânga, pe banda de stocaj, a acroşat un alt autoturism, iar acesta din urmă a pătruns pe scuarul care desparte sensurile de circulaţie, unde a accidentat o femeie. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat insp. Aurelian Ropotan, Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere.
Florin Alexandrescu, şoferul de pe maşina neagră, nu a dorit să explice de ce a forţat semaforul. Ambii şoferi au fost testaţi cu etilotestul şi aveau zero alcoolemie.  

Doliu la Centrul de Transfuzii Galaţi

Doiniţa Belceanu, femeia decedată, era asistentă medicală de peste 20 de ani. Lucra la Centrul Regional de Transfuzii şi colegele o aşteptau să apară. Nu întârzia niciodată. Una dintre colege chiar trecuse pe lângă locul accidentului, dar nicio secundă nu a bănuit că femeia aflată sub roţi este colega ei. Doiniţa Belceanu tocmai se întorsese din concediu. Era prima ei zi de muncă şi era şi de gardă. „Este greu să credem că i s-a întâmplat asta tocmai ei. Era o femeie veselă, atentă, o asistentă de modă veche, care ţinea la pacient şi venea chiar şi în afara serviciului. Suntem şocate”,  spunea Aurica Dragavei, colegă cu asistenta decedată. Celelalte colege, care urma să fie de tură cu ea, nici nu bănuiau că pe Doiniţa nu o vor mai vedea niciodată. Nu în viaţă... 
„Nu putem să credem că s-a întâmplat aşa ceva. Ea era aşa de atentă şi de vigilentă... O femeie extraordinară... S-a dus, au rămas în urmă soţul, doi copii şi o nepoţică de 2 ani plus părinţii bolnavi. Şi asta pentru că un tânăr s-a grăbit”, spunea şi Tanţa Candrea, asistent şef la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi.
În loc să îşi împartă munca de zi cu zi şi apoi să le povestească ce a făcut în concediu, colegele asistentei ucise într-un accident cauzat de o grabă fără sens vor încerca să îi consoleze familia şi o vor duce pe ultimul drum.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu