Atribuirea locurilor de parcare din Galaţi se va realiza etapizat, pe cartiere Recomandat

Miercuri, 12 Mai 2021 12:57
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că nu se pot primi deocamdată cereri de atribuire a locurilor în parcările rezidenţiale, întrucât regulamentul de atribuire nu a fost încă aprobat de Consiliul Local.

Proiectul privind aprobarea regulamentului de atribuire a locurilor în parcările de reşedinţă a fost postat pe site-ul instituţiei, iar până pe 25 aprilie 2021 persoanele interesate au avut posibilitatea de a transmite propuneri şi sugestii, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Dezbatere pentru parcările de reşedinţă din oraş“.

Proiectul se află în continuare, conform procedurilor legale, în consultare publică până la sfârşitul lunii mai, fiind disponibil la AICI. După această etapă, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.

„Regulamentul va stabili modul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare în parcările de reşedinţă în municipiul Galaţi şi are drept scop asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiţii de siguranţă, decongestionare a traficului şi protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiţii corespunzătoare de deplasare pe trotuare.

Strategia privind parcările la nivelul municipiului Galaţi are la bază o organizare zonală, în etape, a suprafeţelor de teren pretabile pentru amenajarea ca parcări de reşedinţă. Astfel, la această dată se realizează marcarea şi inscripţionarea locurilor de parcare în cartierul Micro 18, acţiunea continuând ulterior în unele zone din Mazepa I şi II, Ţiglina II şi Micro 21.

După finalizarea marcării şi inscripţionării, demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunţată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afişare la sediul primăriei, afişare la intrarea în bloc, publicarea pe pagina de internet www.primariagalati.ro şi pe reţelele de sociale). Atribuirea se va organiza pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunţate perioade diferite de desfăşurare“, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu