Autobuzul BMC Procity, la dispoziţia călătorilor gălăţeni (FOTO) Recomandat

Marți, 02 Iulie 2019 16:27
Publicat în Știrea zilei

Pe esplanada din faţa Primăriei municipiului Galaţi a avut loc, marţi, 02 iulie 2019, prezentarea autobuzului BMC Procity produs de compania BMC Truck & Bus SA din Turcia, câştigătoarea licitaţiei organizate de societatea Transurb S.A. Galaţi pentru achiziţionarea unui lot de 40 de autobuze noi. La eveniment au participat şi reprezentanţii companiei din Turcia.

Directorul S.C. Transurb S.A. Galaţi, Mihai Cadinoiu, a precizat că, în perioada 15 - 30 noiembrie 2019, toate cele 40 de autobuze noi vor ajunge în Galaţi, astfel încât de la 01 decembrie 2019, gălăţenii să poată circula cu ele.

Noul model de autobuz a făcut şi prima plimbare pe străzile Galaţiului, şi va continua să o facă, până vineri, 05 iulie 2019, inclusiv, timp în care va circula pe diferite trasee de transport public local, gălăţenii putând astfel să se familiarizeze cu acest tip de autobuz care va întregi parcul auto Transurb. Trebuie menţionat faptul că autobuzul prezentat astăzi (n.r. - marți, 02 iulie 2019) este în varianta standard şi nu are o parte din dotările solicitate în caietul de sarcini cu care vor fi înzestrate autobuzele care vor fi livrate în luna noiembrie.

Astfel, autobuzul va putea fi văzut în următoarele locaţii:

Miercuri, 03 iulie 2019
- Ora 10:00 - capăt troleibuz Micro 19;
- Ora 11:30 - pe esplanada din faţa Universtăţii "Dunărea de Jos";
- Ora 12:45 - capăt de linie Gradina Publică.

Joi, 04 iulie 2019
- Ora 10:00 - capăt de linie Micro 13;
- Ora 11:30 - capăt de linie Carrefour;
- Ora 12:45 - capăt de linie Bariera Traian.

Reamintim că cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant şi un loc conducător auto).

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galaţi.

Preţul total al achiziţiei este de 26.246.000 RON, fără T.V.A., pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, adică 656.150 lei/bucată. Valoarea totală a achiziţiei va fi suportată de S.C. Transurb S.A. Galaţi, prin contractarea unui credit bancar, în care, Primăria municipiului Galaţi va fi garantul societăţii.

Contractul prevede o mentenanţă de 5 ani de zile, timp în care firma câştigătoare va asigura buna funcţionare a autobuzelor livrate.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare:

- Transurb dă replica: Nu am achiziţionat "turcisme"

- Licitaţia pentru cele 40 de autobuze noi a fost adjudecată de turcii de la BMC Truck & Bus SA

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu