Bancomat aruncat în aer la Tuluceşti (FOTO) Recomandat

Marți, 15 Septembrie 2020 09:27
Publicat în Știrea zilei

O bubuitură puternică s-a auzit marţi dimineaţă, 15 septembrie 2020, în jurul orei 04.00, în localitatea Tuluceşti. Chiar în centrul comunei, vizavi de primărie, la parterul unui complex comercial, bancomatul situat la parter a fost aruncat în aer. Avea să cedeze partea din spate a bancomatului. Explozibilul fusese introdus prin fanta de evacuare a banilor cu ajutorul unor leviere.

Alarma avea să fie dată de paznicul primăriei, care este şi unicul martor şi care a văzut într-un nor de fum doi bărbaţi. Unul dintre ei spărsese geamurile de la uşile de acces ale complexului şi ale filialei bancare şi arunca afară către celălalt teancurile cu bani. Au dispărut într-o maşină parcată în apropiere. „Tocmai îmi terminasem rondul şi am intrat în cabină când am auzit o bubuitură la 04.00 dimineaţa. S-a văzut un fum şi doi bărbaţi. Au intrat înăuntru, unul, unul a rămas afară. Într-un minut, unul, dinăuntru dădea banii afară, iar celălalt îi aduna. Au plecat cu o maşină închisă la culoare, care era parcată lângă clădirea unde e bancomatul“, a spus George Iamandi, paznicul de la primărie.

Unii localnici au auzit bubuitura, dar, de teamă, nu au ieşit la porţi să vadă ce se întâmplă. Au aflat apoi, când au văzut poliţiştii. Mulţi cred că hoţii sunt din zonă şi probabil ar fi veniţi din străinătate, unde au şi „învăţat“ metode de jefuire a unui bancomat.

Poliţiştii care au ajuns la scurt timp la faţa locului au constatat că persoane necunoscute ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor. „S-a produs o deflagraţie, iar în urma acestei deflagraţii, partea din spatele bancomatului a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani“, a declarat ag. pp. Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Furtul de marţi seamănă izbitor cu cel petrecut vinerea trecută, 11 septembrie 2020, în localitatea Lieşti, tot la un bancomat al aceleiaşi bănci, tot la ora 04.00 dimineaţa şi forţând tot fanta de bancnote a bancomatului. Singura diferenţa e că atunci, hoţii au incendiat bacomatul, dar nu au apucat să îl arunce în aer, deoarece s-a declanşat alarma şi au fugit fără nici un ban, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Tentativă de jaf ratată la un bancomat din Lieşti“.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu