Breaking News: Se închide Liceul Pedagogic ca urmare a confirmării a trei cazuri de COVID-19 Recomandat

Miercuri, 23 Septembrie 2020 12:49
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Autorităţile au luat decizia închiderii Colegiului Naţional „Costache Negri“ (Liceul Pedagogic), iar copiii vor urma doar cursuri online după ce trei elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, doi dintre ei fiind în clasa a X-a şi unul clasa a IX-a. Şi la Şcoala Gimnazială Nr. 22 au fost confirmate două cazuri.

Decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică după ce la Colegiul Naţional „Costache Negri“ s-au confirmat trei cazuri de îmbolnăvire printre elevi. Este adevărat că nu sunt trei cazuri în clase diferite, ci trei cazuri în două clase diferite, dar cum într-unul dintre cazurile respective eleva locuia în internat şi exista un risc mai ridicat de răspândire, s-a decis intrarea în scenariul roşu. Astfel, cei peste 1.400 de elevi vor face, în următoarele 14 zile, cursuri exclusiv online. „Am primit de dimineaţă informaţii conform cărora la Colegiul «C. Negri» a fost confirmat un nou caz. De data aceasta vorbim de o elevă de clasa a X-a. Între timp, s-a confirmat şi cel de-al treilea caz, o colegă de clasă cu cea confirmată dimineaţă. Având trei cazuri, cumul cu cel de la începutul săptămânii, Direcţia de Sănatate Publică a recomandat liceului să intre în scenariul roşu pentru următoarea perioadă, având în vedere că oricum Liceul Pedagogic era un liceu în care se vor desfăşura şi alegeri”, a explicat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general IŞJ Galaţi.

Ţinând cont de faptul că unul dintre elevii confirmaţi astăzi (n.r. - 23 septembrie 2020) locuieşte în internatul colegiului, conducerea unităţii de învăţământ a decis să trimită toţi elevii acasă şi să facă dezinfecţie. „Am fost informaţi că a apărut cel de al treilea caz de infectare cu coronavirus. Avem trei cazuri din două clase. Eleva care a fost confirmată astăzi este cazată în internatul şcolar, aşa că am hotărât să eliberăm internatul şi să facem dezinfecţie”, a declarat Andra Ionescu, directorul Colegiului ”C. Negri”.

Imediat ce s-au primit rezultatele pentru cele două eleve, Direcţia de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică. Mai mult, ţinând cont că în incinta Colegiului vor fi şi secţii de votare, recomandarea celor de la DSP a fost să se intre pe scenariul roşu, urmând ca cei din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ia act de această decizie. „DSP a emis, conform legislaţiei, decizia de intrare, pentru 14 zile, în scenariul roşu de pe data de 24 septembrie. CJSU va lua act de această decizie a DSP”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Colegiul Naţional „C. Negri” nu este singura unitate de învăţământ cu probleme, aceasta fiind doar prima care trece pe scenariul roşu după apariţia a trei cazuri de infectare. Probleme ar putea apărea şi la Şcoala Generală Nr. 22, unde a fost confirmat deja al doilea caz de infectare printre elevi. „La Şcoala Nr. 22 am avut un caz confirmat pe 17 septembrie, iar astăzi a fost confirmat cel de-al doilea. Cei doi elevi nu fac parte din aceeaşi clasă şi nici nu s-au infectat unul de la celălalt pentru că, din ce am înţeles de la doamna director, unul dintre elevi nu a fost săptămâna trecută la şcoală”, a adăugat Onuţ Atanasiu. După începerea şcolii, la nivelul judeţului Galaţi au fost confirmate opt cazuri de infectare printre elevi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu