Bugetul Galaţiului pentru 2020, supus consultării publice Recomandat

Miercuri, 29 Ianuarie 2020 13:05
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, miercuri, 29 ianuarie 2020, că a lansat, pe site-ul oficial, www.primariagalati.ro, în consultare publică, proiectul de buget aferent anului 2020, în sumă de 575.270.000 lei, şi aşteaptă până la data de 03 februarie 2020, propuneri, sugestii şi opinii referitoare la proiect. Acestea pot fi transmise în scris pe adresa Primăriei municipiului Galaţi, str. Domnească nr. 54 sau la adresa de e-mail buget@primariagalati.ro.

Municipalitatea precizează că pentru secţiunea de funcţionare, precum asigurarea sumelor necesare pentru străzi, şcoli şi spitale, salubrizare, iluminat public sau transport public în comun, este prevăzută suma de 432.169.000 lei, din care mai puţin de un sfert, respectiv 92 de milioane de lei, reprezintă cheltuielile de personal. De asemenea, Primăria Galaţi menţionează că pentru acest an şi-a propus o listă de 110 obiective de investiţii pentru învăţământ, sănătate şi infrastructură, totalizând peste 165 de milioane de lei, dintre care sunt precizate următoarele:
- Anvelopare şcoli;
- Reabilitarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ Galaţi;
- Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic pentru copii „Sf. loan“;
- Amenajare zona centrală între strada Navelor, limita dintre bloc P şi Potcoava de Aur;
- Creşterea performanţei energetice pentru blocuri de locuinţe;
- Achiziţie tramvaie;
- Achiziţie autobuze electrice hibrid;
- Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918;
- Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bulevardul George Coşbuc;
- Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea;
- Pasaj Dunărea;
- Modernizare locuri de joacă;
- Staţie epurare ape uzate Dimitrie Cantemir;
- Reabilitare Strada Domnească;
- Extindere iluminat public;
- Regenerare urbană cartiere Micro 19, 20, 21;
- Achiziţie mobilier urban;
- Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina - Barboşi.

„Fii implicat în viaţa oraşului tău! Am lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei proiectul de buget aferent anului 2020. Ne străduim, în limita bugetului pe care îl avem, să modernizăm cât mai mult oraşul nostru şi să rezolvăm cât mai multe dintre probleme. Vorbim de o sumă de 575.270.000 lei, cea mai mare parte din bani fiind pentru străzi, şcoli şi spitale, salubrizare, iluminat public sau transport public în comun. Ne-am propus în acest an o listă de 110 obiective de investiţii pentru învăţământ, sănătate şi infrastructură, de peste 165 de milioane de lei“, a scris pe Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Reamintim că în anul 2019, bugetul municipiului Galaţi a fost de 397,4 milioane de lei pentru funcţionare, iar 81,7 milioane de lei pentru dezvoltare.

Sursa foto: Facebook - Nica George

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu