Bursa Locurilor de Muncă din Galaţi: Angajaţii vor condiţii şi salarii mari, angajatorii se plâng de neseriozitate şi lipsa de calificare

Vineri, 20 Aprilie 2018 16:27
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Aproape 3.000 de locuri de muncă au fost oferite de 63 de angajatori din cele mai diverse domenii la Bursa Locurilor de Munca din Galaţi. Chiar dacă în plată sunt doar 1.300 de şomeri, oamenii nu s-au îmbulzit.
Nici măcar bucătari nu se gasesc. Doritorii, chiar dacă nu au superspecializări, nu mai vor salarii mici sau locuri de muncă neutilate modern. Unii recunosc, chiar, că nu au mari specializări în domeniu, dar vor mai mult. "Sunt bucătar, nu sunt experimentat bucătar. 1.140 lei mi s-a oferit, e puţin, adică este strigător la cer", spunea o şomeră. Angajatorii sunt dispuşi să ofere clar salarii mai mari, dar celor care au şi specializări pe măsură. Din pacate, asta este foarte greu. "Deocamdată nu am găsit ce căutam. Nu e neapărat vorba de salariile pe care le oferim, ci este vorba şi despre aşteptările lor şi sunt foarte puţini care sunt şi perfecţionaţi în jobul acesta", spunea Cristina Pitic, reprezentat complex hotelier.
Nu doar bucătarii sunt greu de găsit, dar nici tapiţerii sau confecţionarii de textile nu mai vor muncă pe salariul minim. Aşa că, patronii acceptă şi necalificaţi. Problema, spune un angajator din branşă, e că ne supraevaluăm. Toţi vor salarii mari, dar nu au calificarea sau dorinţa de a munci pe masură.
Şi reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plasarea Forţei de Muncă Galaţi spun că, în ultima vreme, angajatorii se plâng că nu găsesc forţă de muncă specializată şi nu numai. "Am observat şi la ultimele burse ale locurilor de muncă şi, acum, că deşi avem multe locuri vacante, sunt prea puţini doritori. Acum, avem circa 3.000 de locuri de muncă la această bursă, în situaţia în care avem puţin peste 1.300 şomeri în plată. Angajatorii se plâng nu numai de profesiile clasice, se plâng şi de muncitorii necalificaţi, se plâng de seriozitatea celor care îi angajează. Vin, stau o saptămână sau două şi pleacă fără o motivaţie. În schimb, se continuă programul de ucenicie al celor din combinatul siderurgic, deci aici este o veste bună", a spus Cezar Năstase, directorul AJOFM.
Judeţul Galaţi ocupă locul 6 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul şomerilor, peste 14.000 de oameni nu au un loc de muncă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu