Căldură în calorifere, în maxim o săptămână

 
Luni, 09 Noiembrie 2015 11:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a votat luni după-amiază accesarea împrumutului de 20 de milioane de lei, pe care Guvernul îl acordă tuturor oraşelor care au probleme cu termoficarea. În aceste condiţii, în opinia primarului, cam în 7 zile caloriferele gălăţenilor vor fi calde. Imediat după votul Consiliului Local, se vor lua banii, se vor face plăţile iar Electrocentrale şi Calorgal pot începe manevrele de pornire a sistemul centralizat de termoficare. 

După cum am mai anunţat, Primăria municipiului Galaţi încheiase de săptămâna trecută formalităţile legale necesare, aşa încât pornirea sistemului centralizat de termoficare mai depindea doar de votul consilierilor. 

„Votul consilierilor locali este vital pentru a putea porni sistemul de încălzire a locuinţelor. De aceea, fac apel la consilieri să aprobe accesarea împrumutului de 20 de milioane de lei, pe care Guvernul îl acordă tuturor oraşelor care au probleme cu termoficarea. Facem acest împrumut pentru achiziţia de gaz metan, care să ne asigure încălzirea locuinţelor pentru toată iarna. Acest împrumut trebuie susţinut şi de plăţile pe care le face populaţia. Chiar dacă o repet pentru a mia oară, mai spun încă o dată: nu există sistem de furnizare a utilităţilor care să funcţioneze fără plată”, spunea primarul Marius Stan înainte de şedinţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu