Camion cu militari răsturnat între Şiviţa şi digul de la Prut

Duminică, 11 Iulie 2010 15:03
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Camionul militar era încărcat cu 100 de saci necesari consolidării digului de la Prut al comunei Tuluceşti şi s-a răsturnat pe drumul de acces dintre localitatea Şiviţa şi Prut. În camion se aflau 12 militari de la unitatea de tancuri din Galaţi, 10 în camion şi doi în cabină, care ar fi trebuit să ajute la descărcarea sacilor la dig şi la consolidarea acestuia.
”A încercat şoferul să evite o maşină ce venea, cred, de la pescuit, şi virând, digul nu a mai ţinut. 10 eram în camion. Mai multe nu ştiu”, spunea plt. Paul Boza, unul dintre soldaţii aflaţi în camion, care a scăpat, ca prin minune, fără o zgârietură după ce camionul s-a răsturnat. Şase dintre soldaţii aflaţi în camion au ajuns la Spitalul de Urgenţă Galaţi cu leziuni osoase uşoare, dar doi dintre ei au fracturi şi posibile leziuni la coloană. Pănă la urmă au rămas internaţi Ionuţ Secu şi Bogdan Câţă pe secţiile de Chirurgie, respectiv Neurochirurgie ale Spitalului de Urgenţă. 
”Doi dintre militari vor rămâne internaţi pentru supraveghere, restul pot fi externaţi, deoarece au leziuni uşoare. Unul dintre ei are şi un sindrom de strivire din pricina faptului că sacii l-au presat între camion şi pământ”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galaţi.
Se pare însă că maşina plină cu pescari nu ar fi avut vreo vină în producerea accidentului. ”Din primele cercetări se pare că şoferul autocamionului militar nu a apreciat bine distanţa faţă de marginea drumului şi s-a răsturnat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, cms. Ştefan Gohoreanu. Chiar şoferul maşinii cu pescari, Bogdan Roşu, spune că autocamionul s-a răsturnat după ce el trecuse cam cu 100 de metri. Şeful Garnizoanei Galaţi, lt. col. Adrian Popescu, nu a exclus nici el varianta ca şoferul de pe camionul militar să fi calculat greşit distanţele, dar a lăsat ca lucrurile să fie lămurite de ancheta aflată în desfăşurare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu