Ce este DBOT, sistemul aplicat la Galaţi. Costel Fotea: Procedură unică în România Recomandat

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 08:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a vorbit în cadrul dezbaterii "Reciclarea, în faţa unor noi provocări legislative" organizată de DC MEDIA GROUP despre DBOT, o procedură aplicată la Galaţi, notează dcnews.ro.
"Vreau să vă felicit în primul rând. Ceea ce aţi reuşit să faceţi la Galaţi este incredibil, mai ales că sunteţi primii care merg pe un sistem DBOT, Design Build Operate Transfer, adică aţi pus responsabilitatea celui care efectiv face designul să şi opereze timp de 10 ani şi să vă predea ceva funcţional în totalitate. Este un lucru pe care îl salut întru totul pentru că în sfârşit avem pe cineva care face lucrurile aşa cum ar trebui să le facă, să răspundă cu capul în ceea ce priveşte tratarea deşeurilor", i-a spus Marius Marinoff, preşedintele Asociaţiei pentru Reciclare şi Management Integrat al Deşeurilor - ARMID lui Costel Fotea.
"Pot să vă spun că nu a fost uşor, nu a fost simplu, pentru că este o procedură, aş putea spune, unică în România, acest Design Build Operate Transfer DBOT, astfel încât cel care face proiectarea să vină cu proiectare, execuţie şi operare. Nu mai există suspiciunea că cel care face construcţia nu face construcţie de calitate, pentru că cel care o va opera 10 ani de zile va avea grijă ca cel care implementează şi realizează construcţia să fie de calitate. Dacă nu este de calitate 10 ani de zile va trebui să scoată bani din buzunar şi să investească. Nu a fost simplu, nu a fost uşor, dar în momentul de faţă este în procedură de licitaţie acest DBOT", a explicat Costel Fotea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu