Cele 173 de unităţi şcolare din Galaţi vor avea, de anul viitor, manageri noi

Joi, 15 Septembrie 2016 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi a lansat "competiţia directorilor". Din această săptămână s-a dat startul înscrierilor candidaţilor pentru participarea la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Este prima etapă (care se va încheia pe 2 octombrie) din calendarul anunţat de către IŞJ Galaţi pentru organizarea concursului. Potrivit acestui calendar, pe 7 octombrie vor fi afişate rezultatele verificării dosarelor candidaţilor, dacă au îndeplinit condiţiile de înscriere. Pe 12 octombrie  se va desfăşura proba scrisă. Urmează ca până pe 14 octombrie să se eleboreze şi graficul desfăşurării probelor de evaluare a CV-urilor şi a probelor de interviu, care au loc între 17octombrie şi 17 noiembrie. Pe 18 noiembrie se vor afişa rezultatele concursului, după care va urma perioada de depunere a contestaţiilor, soluţionarea contestaţiior şi  afişarea rezultatelor finale, stabilită pentru data de 9 decembrie. Validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la MENCŞ se va face pe data de 16 decembrie.

Nu mai puţin de 239 de posturi de directori sunt scoase la concurs

La toate cele 173 de unităţi şcolare din învăţământul preuniversitar, la nivelul judeţului Galaţi, directorii se schimbă iar cei noi vor ocupa locurile vacante prin concurs. 72 dintre aceste posturi sunt înregistrate doar în municipiul Galaţi: 22 de  posturi sunt la grădiniţe, 27 de posturi sunt pentru şcolile gimnaziale, 22 de posturi de directori sunt în licee şi colegii, iar şase posturi vacante sunt anunţate pentru celelalte unităţi şcolare din reţeaua municipală (şcoli speciale, cluburi sportive etc.).
Alte 66 de posturi de directori adjuncţi sunt scoase la concurs în tot judeţul Galaţi. 41 dintre aceste posturi sunt anunţate doar în municipiul reşedinţă de judeţ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu