Centrele de bătrâni din Galaţi, reabilitate cu fonduri europene Recomandat

Sâmbătă, 21 Iulie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale şi Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Spiridon” vor fi reabilitate cu fonduri europene. Primăria municipiului Galaţi anunţă că au fost semnate contractele de finanţare pentru cele două centre.
Valoarea proiectului ”Reabilitare termică şi creşterea performanţei energetice a clădirilor Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi” este de 6.421.045,25 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt în valoare de 4.455.848,61 lei. Proiectul prevede extinderea actualului imobil al centrului, prin înfiinţarea şi dotarea unui nou corp de clădire. Prin intermediul acestui proiect se doreşte îmbunătăţirea stării de sănătate a vârstnicilor prin oferirea de servicii socio-medicale de specialitate, creşterea accesului la servicii medico-sociale de calitate prin promovarea principiului egalităţii de şanse şi, nu în ultimul rând, creşterea numărului de beneficiari instituţionalizaţi în centru. Bolnavii cronici somatici, cazaţi permanent în cadrul centrului, vor beneficia astfel de servicii specializate, respectiv de tratamente medicale şi de recuperare, precum kinetoterapie, masaj, consiliere socială şi psihologică, cât şi de activităţi de ergoterapie în cadrul atelierului de terapie ocupaţională. În prezent, la centru, sunt ocupate 98 de locuri dintr-un total de 108, de către beneficiarii serviciilor medico-sociale. Totodată, din cele 30 de locuri destinate persoanelor care suferă de Alzheimer sunt ocupate 26 de locuri.

23Batrani camin

Cel de-al doilea proiect, ”Creşterea performanţei energetice la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfântul Spiridon”, este în valoare de 4.000.293,38 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt de 3.934.291,01 lei. În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de termoizolare şi hidroizolare a terasei şi planşeelor, termoizolare a pereţilor exteriori şi a acoperişului tip terasă, termoizolare a conductelor de distribuţie a agentului termic, înlocuire a cazanelor şi echipamentelor aferente în centrala termică, realizare a unui sistem de climatizare a spaţiilor, montare a unei centrale fotovoltaice, înlocuirea instalaţiei sanitare deteriorate.
La acest cămin sunt cazate, în momentul de faţă, 140 de persoane în condiţiile în care capacitatea unităţii este de 160 de locuri.
Cele două proiecte sunt derulate de Primăria municipiului Galaţi prin Asociaţia Tehnopol Galaţi şi vor fi finanţate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Sprijinirea Tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, Operaţiunea B - Clădiri publice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu