Cine va primi, anul acesta, distincţia „Premiul Municipiului Galaţi“ Recomandat

Marți, 19 Noiembrie 2019 13:43
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Municipalitatea acordă, în fiecare an, într-o atmosferă festivă, Premiile Municipiului Galaţi unor cetăţeni sau companii care s-au remarcat prin implicarea în comunitate sau care au obţinut rezultate deosebite pe plan naţional sau internaţional. Propunerile de anul acesta ce urmează a fi aprobate în şedinţa Consiliului Local Galaţi de la sfârşitul lunii noiembrie vizează în special domeniul educaţiei.

Este vorba despre prof. dr. ing. Iulian-Gabriel Bîrsan, pentru proiectul Facultăţii Transfrontaliere demarat în urmă cu 20 de ani, Centrul de Zi Galaţi din cadrul Fundaţiei „Inimă de Copil“, pentru cel mai bun proiect educaţional al centrului de zi prin care, în anul 2019, 25 de copii care provin din familii aflate în dificultate au fost consiliaţi şi ajutaţi deoarece erau în pericol de abandon şcolar. Pe lista premianţilor se află şi Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., pentru societatea cu cea mai mare implicare în societate, care de 7 ani oferă resurse importante pentru a susţine proiectele fundaţiei „Inimă de copil“, dar şi compania Alitec Solution S.R.L. Galaţi, societatea cu cele mai multe persoane angajate provenind din grupuri defavorizate.

Premiul Municipiului Galaţi va putea fi înmânat şi elevei Daria Teodora Harabor, elevă în clasa a X-a, la C.N. „Vasile Alecsandri“ Galaţi, unul dintre cei mai buni olimpici ai Galaţiului, dar şi Monicăi Maciuceanu, profesor de canto, coordonatoarea grupului „Voces“, grup recunoscut naţional şi internaţional. Propuneri sunt şi pentru Ştefania Tristiana Cojocaru, preşedinte al Asociaţiei „Tinerii şi viitorul“, dar şi profesor de fizică, o persoană foarte implicată în multe proiecte dedicate comunităţii locale. În plus, pe lista cu propuneri este şi Andrei-Marian Stoian, student pasionat de astronomie care a descoperit 7 stele variabile, precum şi Fundaţia Comunitară Galaţi, pentru proiectul „Ştiinţescu“, care asigură finanţare pentru proiecte educaţionale non-formale în vederea dezvoltării pasiunii pentru ştiinţe şi tehnologie în rândul copiilor.

Totodată, anul acesta, pentru titlul de „Cetăţean de onoare“ este propus prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, cadru didactic la Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi, Facultatea de Mecanică, pentru îndelungata sa activitate dedicată cercetării şi calităţii pregătirii studenţilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu