Cine va proiecta şi construi noul Pod de la Cosmeşti, peste Siret Recomandat

Joi, 07 Aprilie 2022 09:35
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost desemnat, miercuri, 6 aprilie 2022, câştigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Pod nou de la Cosmeşti, peste Siret, pe DN24, km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km)”.
Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 146.498.575,53 lei fără TVA, anunţă CNAIR.
Durata contractului de proiectare şi execuţie este de 24 luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi 120 de luni.
Actualul pod peste râul Siret la Cosmeşti (Jud. Galaţi) a fost construit în perioada 1921-1924. Noua investiţia constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret şi a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tişiţa - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iaşi, în comuna Cosmeşti, judeţul Galaţi, fiind o variantă de ocolire a localităţii Cosmeşti, în lungime de aproximativ 5,6 km.
După darea în circulaţie a podului nou, partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcţional doar pentru Calea Ferată.
De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărăşeşti - Tecuci şi construcţia a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu