Comuna Piscu a depăşit incidenţa de 7,5 la mia de locuitori Recomandat

Luni, 12 Aprilie 2021 13:37
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat următoarele măsuri:
„- 5. Începând cu data de 11.04.2021, ora 18.00, pentru unitatea administrativ teritorială Piscu, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5 / 1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei / gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă / gospodărie şi locul / locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
- 6. În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie la nivelul unităţii administrativ teritoriale Piscu obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 18.00.
- 7. Prin excepţie de la prevederile pct. 6, în intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
- 8. Prin excepţie de la prevederile pct. 6, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
- 9. Se suspendă la nivelul unităţii administrativ teritoriale Piscu activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.
- 10. Începând cu data de 11.04.2021, ora 18.00, hotărârea CJSU Galaţi nr. 233 din 01.04.2021, privind măsurile dispuse la nivelul unităţii administrativ teritoriale Piscu, îşi încetează aplicabilitatea“, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu