Coronavirus: Spaţiul de la Liceul de Marină pentru carantinare, în aşteptarea avizării Recomandat

Joi, 13 Februarie 2020 15:49
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este vorba despre un etaj aflat într-una dintre clădirile Liceului Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galaţi, în zona internatului, aceasta fiind locaţia propusă de către Instituţia Prefectului Galaţi pentru a fi cazaţi acolo cei întorşi din China, dar care nu au unde să fie supravegheaţi 14 zile, cât va dura pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectaţi cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

„Propunerea noastră, a Instituţiei Prefectului şi a Inspectoratului Şcolar, a fost ca locaţia să fie în cadrul Liceului de Marină. Mai fusese identificat încă un spaţiu, dar acela nu corespunde din punctul de vedere al normelor de sănătate. Nici spaţiul pe care îl avem la Marină nu îndeplineşte 100% condiţiile necesare, dar ţinând cont de lipsa de spaţii de cazare din municipiul Galaţi, este unul dintre cele la care ne-am gândit noi că ar putea să fie folosit la un moment dat în cazul în care ar apărea un risc. Nu este vorba despre o situaţie generată de o problemă, este vorba doar de pregătiri pentru cazul în care ar putea să apară persoane care ar prezenta un risc. Noi am identificat spaţiile, le-am propus, urmează ca specialiştii să spună dacă ele îndeplinesc condiţiile. În cazul în care nu vor îndeplini, vom căuta alte locaţii tocmai pentru a crea posibilitatea de cazare pentru persoanele care nu au unde să fie izolate în cele 14 zile pe care trebuie să le parcurgă după sosirea din ţară. Spaţiul este în perimetrul Liceului de Marină. Este identificat un etaj. În cazul în care vor apărea probleme, vom lua măsuri să eliberăm spaţiile, nu este normal să ţinem acolo şi copii”, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Iniţial, pe lista posibilelor locaţii pentru acest spaţiu de carantinare, autorităţile se gândiseră şi la Liceul Sportiv sau la taberele de la Buciumeni ori Gârboavele. Însă acestea chiar nu respectă deloc condiţiile necesare cazării şi nici pe cele igienico-sanitare. Ministerul Sănătăţii, după consultarea cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) va decide dacă avizează sau nu locaţia propusă deocamdată de Prefectură, cea de la Liceul de Marină. „Trebuie identificate spaţii care sunt destinate carantinării persoanelor care se întorc din zonele afectate în cazul în care situaţia epidemiologică o impune. Spaţiile nu sunt destinate persoanelor bolnave sau suspecte, ci persoanelor care trebuie să fie monitorizate 14 zile, în funcţie de istoricul de călătorie în China continentală. Instituţia Prefectului a propus câteva locaţii, încă nu s-a luat o hotărâre. Vom analiza propunerile alături de Ministerul Sănătăţii şi vom identifica care sunt cele mai bune spaţii pentru carantinarea acestor persoane. Acestea sunt doar prime propuneri, spaţiile nu sunt amenajate, Direcţia de Sănătate Publică nu a luat o hotărâre. Vom lua o hotârâre finală după ce vom analiza toate spaţiile în funcţie de situaţia epidemiologică. Apoi, când va fi cazul, va fi nominalizat personal de specialitate, îi vor monitoriza şi se va acţiona în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate, se va lua atitudine”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Între timp, încă trei persoane aflate în carantină în judeţul Galaţi după ce au sosit din China au fost scoase de sub monitorizarea DSP Galaţi. Ele nu au prezentat semne de boală în cele 14 zile de izolare la domiciliu. Nouă persoane au mai rămas în judeţul Galaţi în carantină după ce s-au întors din China.

Articole similare:

- CORONAVIRUS: În Galaţi, spaţiile de carantină vor fi la Liceul de Marină

- Coronavirus: Cinci persoane din Galaţi au ieşit din carantină

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu