COVID-19: Începe testarea în masă a personalului medical de la Spitalul de Urgență Galați Recomandat

Miercuri, 15 Iulie 2020 18:27
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai mare focar de SARS-CoV-2 din oraş, cel de la Spitalul de Urgenţă Galați, a ajuns astăzi, miercuri, 15 iulie 2020, la 95 de cazuri printre cadrele medicale la care se adaugă şi alte câteva zeci ale pacienților din spital. De abia acum, mai ales după vizita ministrului Sănătăţii (citește și Anchetele epidemiologice de la Spitalul de Urgenţă Galaţi, sub lupa Ministerului Sănătăţii), s-a luat o măsură pe care poate Direcţia de Sănătate Publică sau conducerea spitalului trebuia să o ia sau să ceară luarea ei mai de mult.

„Am avut o întâlnire de Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, în urma vizitei efectuate de către responsabilii din Ministerul Sănătăţii la Galaţi, şi împreună cu membrii Comitetului Judeţean am hotărât ca tot personalul medical din cadrul Spitalului de Urgență Galaţi să fie testat într-o perioadă de maxim şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a elaborat programul de testare, urmează ca în perioada următoare Consiliul Judeţean să identifice şi să aloce banii pentru testarea întregului personal medical din spital“, a precizat prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu.

În plus, nici chiar lângă cel mai mare focar, lângă spital, nu se respectă măsurile de prevenire. La magazinele de lângă unitatea medicală, acolo de unde cumpăra diverse produse bolnavii şi cadrele medicale, vânzătoarele nu poartă măşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu