Creştere cu peste 60% a numărului de viroze respiratorii într-o săptămână

Joi, 17 Octombrie 2013 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Temperaturile scăzute şi lipsa căldurii din majoritatea caselor a dus la o creştere a numărului gălăţenilor care au ajuns la medici din pricina virozelor respiratorii. Dacă săptămâna trecută numărul gălăţenilor care erau răciţi şi au ajuns din cauza asta la medicii de familie sau la spitale era de circa 1.700, în cea de-a doua săptămână de raportarea a situaţiei epidemiologice s-a ajuns la peste 2.500 de cazuri. Dintre aceştia, 82 au fost internaţi.
„În cea de-a doua săptămână de raportare a situaţăiei epidemiologice din judeţul Galaţi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii 2.548 de gălăţeni. Din aceştia, 82 au avut nevoie de internare. Este o creştere a numărului persoanelor internate din cauza virozelor faţă de prima săptămână de raportare. În ceea ce priveşte numărul de persoane care au fost diagnosticate a avea pneumonii, aici s-a ajuns în cea de-a doua săptămână de raportare la 168 de cazuri, din care 87 au fost internate. Mare atenţie să aibă părinţii, mai ales aceia ai copiilor mici ca vârstă, deoarece la aceste categorii avem cele mai multe cazuri”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Deocamdată nu s-au înregistrat decese din pricina afecţiunilor respiratorii şi nici nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. Probabil că atâta vreme cât temperaturile sunt scăzute dar şi cât în multe locuinţe căldura lipseşte, numărul afecţiunilor respiratorii va fi în creştere. Singura măsură de a evita transformarea unei viroze respiratorii într-o gripă cu potenţial agravant este imunizarea cu vaccinul antigripal din acest an.
„Am trimis Ministerului Sănătăţii date obţinute la finalizarea catagrafierii, recensământului, numărului de persoane care au dreptul la imunizare gratuită. Din judeţul Galaţi, 75.400 de persoane se pot imuniza gratuit. Să vedem câte doze trimite Ministerul Sănătăţii”, a precizat dr. Valentin Boldea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu