UPDATE | Crimă terifiantă la Galaţi: Tranşată în cadă şi aruncată lângă cimitir (FOTO) Recomandat

Joi, 20 Iunie 2019 12:16
Publicat în Știrea zilei

UPDATE: Ucigaşul de 75 de ani, care şi-a tranşat iubita brăileancă în cada apartamentului său, a ajuns după gratii.

"Inculpatul a avut o atitudine de recunoaştere şi de colaborare, a recunoscut săvârşirea faptei şi a fost gata să îşi asume, de altfel a şi fost de acord cu propunerea Parchetului. A spus că îşi asumă cele întâmplate şi este de acord să fie arestat preventiv. Dumnealui invocă că nu a mai ştiut de el atunci când a săvârşit fapta pentru că s-a simţit umilit, deranjat de cuvintele victimei. În declaraţie a arătat că a avut o discuţie în contradictoriu cu victima, moment în care s-a simţit supărat şi a început să o lovească pe victimă cu un cuţit. Victima a făcut afirmaţii cu privire la aşa zisele performanţe sexuale pe care dumnealui nu le-ar mai fi avut în raport cu victima, iar victima i-a transmis că nu mai este bun de nimic. Atunci el s-a simţit deranjat şi a săvârşit fapta. În prezent este cercetat pentru infracţiunea de omor şi una de profanare de cadavre. Singur a transportat, cu maşina personală, cadavrul", a precizat Cristina Codreanu, avocat din oficiu.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

............................................................................................................

O crimă care şochează prin violenţă extremă a avut loc în municipiul Galaţi. Un cuplu abia format de pensionari, văduvi, sperau ca împreună să închege o relaţie. Numai că bărbatul, Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, fost macaragiu, şi-a ucis iubita, pe Dumitra Plopeanu, de 67 de ani, pensionară, fostă croitoreasă, din Brăila.

Crima a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în apartamentul bărbatului, situat într-un bloc în cartierul gălăţean Ţiglina III. Cei doi aveau o idilă de aproximativ 6 luni, iar femeia îl vizita destul de des. Însă, de câteva zile, femeia nu mai răspundea la telefoanele pe care i le dădea sora sa, aşa că aceasta din urmă i-a reclamat dispariţia la Poliţia din Brăila.

Între timp, Poliţia din Bacău era anunţată de un localnic că în satul Fântânele din judeţul Bacău se află un bărbat care ar fi comis o crimă la Galaţi şi apoi a fugit să se ascundă într-o casă pe care o avea în comună. Aşa se face că Vasile Tofan a fost ridicat de către poliţiştii din Bacău. A fost apoi adus la Galaţi, unde a indicat locul unde scăpase de cadavrul iubitei pe care îl tranşase ulterior, lămurindu-se astfel dispariţia femeii din Brăila.

A tăiat cadavrul, secționând mâinile şi picioarele, în baie

Surse din anchetă spun că, la sfârşitul săptămânii trecute, cei doi s-au certat. Femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu mai este bun de nimic, după o tentativă de partidă de sex neterminată. Bărbatul s-a înfuriat, a lovit-o de trei ori cu cuţitul apoi a tranşat-o. A tăiat apoi cadavrul, secţionând mâinile şi picioarele, în baia apartamentului în care locuia, a pus rămăşiţele în patru saci de nailon şi i-a aruncat lângă gardul cimitirului.

"În urmă cercetărilor, în apropierea Cimitirului «Sfântul Lazăr» a fost descoprit cadavrul unei femei. Acesta era tranşat şi disimulat în patru saci de nailon. IPJ Bacău a fost anunţat de un martor căruia presupusul autor i-a povestit despre fapta comisă", a precizat Oana Hîncu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul este în custodia poliţiştilor şi procurorilor, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de omor şi profanare de cadavre.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu