Cursuri suspendate la Galaţi, în 4 şcoli, din cauza frigului Recomandat

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:32
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Patru unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi, o şcoală generală şi trei licee, şi-au suspendat cursurile luni, 19 noiembrie 2018, deoarece branşamentele la gaze ale centralelor instalate încă din vară de municipalitate nu sunt încă gata, iar în clase este frig. "A trebuit să suspendăm de urgenţă cursurile pentru că dimineaţă am luat temperaturile din mai multe săli de clasă şi variau între 6 grade şi 10 grade şi nu pot să îmi permit să periclitez sănătatea copiilor din şcoala noastră şi răbdarea părinţilor până când se vor instala acele contoare şi vor începe să dea căldură", a declarat Anca Barbu, director Şcoala nr. 17 Galaţi.
La alte trei licee din oraş, printre care şi Colegiul Tehnic "Traian Vuia", la fel, cursurile sunt suspendate. "Elevii sunt acasă pentru că siguranţă copiilor noştrii este mai importantă. Este o problemă temporară de lipsa agentului termic, în şcoală, în cămin şi, ca atare, la nivelul şcolii, s-a decis suspendarea cursurilor. I-am anunţat din timp (n.r. - pe elevi) ştiind că lucrurile vor evolua negativ ca situaţie meteo", a precizat Gelu Homner, director Liceul Auto Galaţi.
12 unităţi de învăţământ încă nu sunt branşate la gaze sau încă nu au branşamentele funcţionale, la patru dintre ele cursurile au fost suspendate, iar în celelalte au fost reduse orele de curs. "Avem asigurarea celor care se ocupă de aceste lucrări că până mâine (n.r. - marţi, 20 noiembrie 2018) , mâine seară, vor mai fi puse în funcţiune încă şase centrale de la şase unităţi şcolare, avem promisiuni şi asigurări că până săptămâna viitoare şcolile vor avea căldură", a precizat Raluca Ardean, Primăria municipiului Galaţi. Între timp încă două centrale ale altor două unităţi de învăţământ au fost puse în funcţiune.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu