De astăzi, în municipiul Galaţi este funcţional primul centru de tip Respiro din judeţ (FOTO) Recomandat

Vineri, 11 Noiembrie 2022 11:24
Publicat în Știrea zilei

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a finalizat amenajarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav. Investiţia a fost de 607.000 lei, cu finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi. Proiectul a presupus achiziţionarea un spaţiu şi dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare, informează Consiliul Judeţean Galaţi.

„De astăzi, în municipiul Galaţi este funcţional primul centru de tip Respiro din judeţ. Astfel, persoanele adulte cu handicap vor putea fi cazate temporar, atunci când aparţinătorii sau asistenţii personali au diverse probleme medicale sau personale. Spaţiul a fost amenajat de la zero şi dotat cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv saltele antiescare cu sistem de presiune alternativă, care mişcă automat pacientul la fiecare jumătate de oră. Totul pentru ca cei cazaţi aici să aibă condiţii cât mai bune şi să beneficieze de toată îngrijirea de care au nevoie”, a declarat, vineri, 11 noiembrie 2022, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală şi consiliere psihologică. Centrul are saloane separate pentru fiecare beneficiar, dotate cu paturi medicale, rampă telescopică, bucătărie proprie şi baie adaptată special pentru accesul cu scaun rulant. În acest centru, vor putea fi cazate şi îngrijite temporar, pentru cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, patru persoane în acelaşi timp. Centrul de tip Respiro este gestionat şi coordonat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, potrivit Consiliului Judeţean Galaţi.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare:

Centrul "Respiro" pentru adulţii cu handicap grav de la Galaţi, aproape gata

Galaţi: Primul centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu