De astăzi, toate şcolile din Galaţi au căldură Recomandat

Vineri, 23 Noiembrie 2018 15:57
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că de vineri, 23 noiembrie 2018, toate unităţile de învăţământ din oraş au puse în funcţiune centralele termice. Totodată, a fost pornit şi primul punct termic transformat în microcentrală de cartier. Este vorba despre PT ”Liceul Metalurgic” care furnizează căldură pentru blocul C, din cadrul Asociaţiei de locatari nr. 859 (cartier Aurel Vlaicu).

"Primăria Galaţi a făcut un efort financiar (peste 17 milioane de lei) în acest an ca toate şcolile din municipiu să devină independente de sistemul centralizat. În primul rând, pentru a spori confortul elevilor şi al dascălilor, dar şi pentru a reduce costurile legate de încălzire. Astfel, Primăria municipiului Galaţi s-a îngrijit să doteze toate şcolile cu centrale proprii. A fost aleasă această soluţie din cauză că vechiul sistem centralizat de termoficare nu mai poate fi pus în funcţiune din motive tehnice şi economice, întrucât s-a dovedit a fi ineficient, generator de pierderi şi mare consumator de resurse de la bugetul local", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Din cele aproape 100 de unităţi de învăţământ din oraş, 62 nu aveau centrale termice la începutul anului. Pentru unele dintre ele Primăria a organizat licitaţii pentru achiziţie şi montaj surse alternative de încălzire, iar în cazul altora serviciile acestea au fost licitate de fiecare unitate în parte, resursele financiare fiind asigurate de la bugetul local. De asemenea, municipalitatea precizează în comunicatul citat şi faptul că odată cu montarea surselor alternative de încălzire, în unităţile de învăţământ a fost înlocuită şi instalaţia termică, acolo unde a fost necesar.

Citeşte pe aceeaşi temă: 

Cursuri suspendate la Galaţi, în 4 şcoli, din cauza frigului 

Autorităţile promit: Până pe 24 noiembrie toate şcolile vor avea căldură 

Din cauza frigului din şcoli, elevii gălăţeni au înlocuit manualele cu medicamentele

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu