De ce a tipărit Transurb bilete de 5 lei, iar acum le vinde cu 4 lei Recomandat

Sâmbătă, 16 Martie 2019 14:44
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu mică le-a fost mirarea gălăţenilor care au vrut, zilele acestea, să-şi cumpere noile bilete de călătorie cu preţul de 4 lei, dar pe care stă tipărit preţul de 5 lei. Este drept că pe aceste bilete de 5 lei, se poate vedea cu greutate că este aplicată o ştampilă cu valoarea de 4 lei. În mod firesc, gălăţenii s-au gândit imediat că li se pregăteşte o nouă majorare a preţului biletului.

Pentru a lămuri această situaţie de-a dreptul hilară, societatea de transport public local a venit cu următoarele precizări: "Societatea Transurb S.A. informează publicul călător că biletele de călătorie comercializate la punctele fixe de eliberare titluri de călătorie şi la conducătorii auto au preţul de 4 lei. Tariful de 4 lei reprezintă contravaloarea efectuării a două călătorii cu mijloacele de transport public local, respectiv 2 lei/călătorie. Biletele cu o călătorie, la preţul de 2 lei, se vor comercializa până la epuizarea stocului. Societatea nu comercializează alte tipuri de bilete de călătorie cu alte preţuri decât cele  specificate mai sus. Precizăm că biletele inscripţionate cu preţul de 5 lei care au fost prezentate pe reţelele sociale provin dintr-un stoc vechi, care considerăm că trebuie epuizat şi sunt ştampilate cu pretul de 4 lei în vederea comercializării", se arată în comunicatul de presă al Transurb. 

Reporterii noştrii au solicitat Biroului de Relaţii cu Publicul al Transurb S.A. următoarele informaţii suplimentare pe care însă nu le-am primit: câte bilete de 5 lei există pe stoc, când au fost tipărite şi cât a costat tipărirea lor. Pe surse am aflat însă ca aceste bilete de 5 lei au fost tipărite în anul 2017, înainte de şedinţa Consiliului Local în care urma să fie supus aprobării «proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane realizat cu mijloacele de transport ale societăţii Transurb S.A. Galaţi». Proiectul a fost aprobat, însă solicitarea Transurb prin care se dorea ca şoferii de pe autobuze să vândă bilete cu valoare de 5 lei, valoare mai mare decât a biletelor vândute la cabinele Transurb, a fost respinsă de consilieri.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: În aşteptarea E-Ticketingului, Transurb lansează biletul de 4 lei şi retrage biletul de 2 lei

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu