Descinderi la Prefectură şi Evidenţa Populaţiei

Vineri, 15 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Procurorii DNA Galaţi au efectuat ieri descinderi la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul CJ Galaţi. Şi nu numai aici. „Acţiunea procurorilor biroului teritorial DNA Galaţi are loc atât la Evidenţa Populaţiei din cadrul  Consiliului Judeţului Galaţi, cât şi la sediul Instituţiei Prefectului Galaţi”, a precizat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.
Procurorii au descins sprijiniţi de jandarmi. Deocamdată nimeni nu a confirmat oficial care ar fi acuzele şi exact pe cine ar viza acţiunea DNA. Iniţial s-a acreditatea ideea că ar fi totul legat de nişte achiziţii publice mai vechi sau de angajări neconforme. O altă ipoteză ar fi fost cea legată de şantajul făcut asupra directorului interimar de către un director din Prefectura Galaţi. Numai că, potrivit declaraţiei lui Paul Puşcaş, secretarul CJ Galaţi, nu există niciun concurs pentru şefia Evidenţei Populaţiei din cadrul Consiliului Judeţean. Asta deoarece aici este numită o directoare interimară pe postul care anterior fusese ocupat de Emanoil Bocăneanu, actual prefect al Galaţiului.

„Prefectul nu a venit la serviciu”

Prefectul Emanoil Bocăneanu nu a fost de găsit până la închiderea ediţiei pentru a lămuri în ce măsură are legătură cu acest caz. Asta cu atât mai mult cu cât procurorii DNA au sigilat biroul prefectului.
„Deocamdată putem spune doar că au fost descinderi. S-a sigilat biroul prefectului dar şi cel al lui Bogdan Topală, consilier al prefectului. Domnul prefect nu a venit astăzi la serviciu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.
Până la închiderea ediţiei nu s-a stabilit care este acuzaţia, dar ar putea viza achiţizii publice sau angajări neconforme. Lipsa prefectului dar şi sigiliul de pe biroul lui ridică semne de întrebare. 

Ultima oră:
Ieri, prefectul Emanoil Bocăneanu a fost audiat la sediul DNA Galaţi, până la orele 20.00. Surse neoficiale acreditează ideea că prefectul a fost audiat în legătură cu dosarele care privesc neregulile electorale de la referendumul privind demiterea preşedintelui şi de la alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Vom reveni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu