Din 15 mai, fără mască şi fără restricţii de circulaţie noaptea Recomandat

Joi, 13 Mai 2021 20:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, 13 mai 2021, mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19, anunţând că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public.

"Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august. Aşadar, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Prima măsură - în aer liber se renunţă la această mască", a spus şeful statului.

De asemenea, el a precizat că tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali. ”Magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut", a afirmat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a anunţat că din acest weekend vor fi posibile activităţile sportive cu 25% spectatori.

"În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, va creşte capacitatea de servire în restaurante şi aşa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Naţional şi vor fi toate aduse la cunoştinţa publicului", a mai spus şeful statului, precizând că Guvernul a adoptat o hotărâre cu privire la aceste măsuri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu