Două şcoli din Galaţi, modernizate cu fonduri europene de peste 3,5 milioane de euro Recomandat

Miercuri, 01 Mai 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat marţi, 23 aprilie 2019, două contracte cu finanţare europeană pentru proiectele "Modernizare şi Reabilitare Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galaţi" şi "Reabilitare şi Modernizare Şcoala Gimnazială nr. 33 Galaţi".

Proiectul "Modernizare şi Reabilitare Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galaţi", în valoare 11.538.601 lei, adică aproape 2,5 milioane de euro, prevede lucrări de modernizare şi reabilitare a celor trei clădiri ale instituţiei de învăţământ, reabilitare a terenului de sport şi refacerea împrejmuirii şcolii. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 13 luni. Precizăm că Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galaţi are peste 900 de elevi şi personal al şcolii.

În cadrul celui de-al doilea proiect, "Reabilitare şi Modernizare Şcoala Gimnazială nr. 33 Galaţi", în valoare de 6,475,057 lei, adică peste 1,3 milioane de euro, se vor efectua lucrări de modernizare şi reabilitare a celor două clădiri ale instituţiei de învăţământ, reabilitare a terenurilor de sport şi achiziţionare echipamente IT, mobilier urban pentru curtea şcolii şi dotări pentru terenul de sport. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 18 luni. În Şcoala Gimnazială nr. 33 Galaţi îşi desfăşoară activitatea peste 650 de elevi şi personal al şcolii.

"Peste 1.500 de elevi şi profesori din cele două unităţi de învăţământ se vor bucura de modernizările aduse şcolilor, de dotările cu echipamente IT, dar şi de terenuri de sport reabilitate, alei de acces refăcute şi mobilier urban pentru curţile interioare. Suntem în topul administraţiilor locale din punct de vedere al proiectelor pe care le-am câştigat pentru Galaţi", a spus primarul municipiului Galaţ, Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu