Elevă de la Şcoala Nr. 22 din Galaţi depistată cu COVID-19 Recomandat

Joi, 17 Septembrie 2020 11:12
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eleva este de la Şcoala Generală Nr. 22 „Dimitrie Cantemir“ din Galaţi, în clasa a VI-a, şi joi dimineaţă, 17 septembrie 2020, s-a aflat că este pozitivă la noul coronavirus. Fetiţa mai are un frate în clasa a IV-a la aceeaşi şcoală. Ea s-a simţit rău de marţi dimineaţă şi atunci a fost dusă la cabinetul medical din şcoală. Avea şi temperatură.

„Această elevă, marţi la prima oră acuza dureri de burtă şi senzaţii de vomă. Noi imediat am urmat protocolul, doamna asistentă medicală a termometrizat-o, avea temperatura 38, şi a fost condusă în camera de izolare. A venit cineva din partea familiei și a dus copilul la medicul de familie, unde i s-a recomandat să meargă la Spitalul de Pediatrie fiind suspectă de apendicită. Ieri (n.r. - miercuri) a fost internată şi azi de dimineaţa (n.r. - joi) a fost confirmată pozitiv la noul coronavirus. Ca urmare, noi în următoarele 14 zile vom lucra cu elevii clasei online şi aşteptăm şi rezultatul anchetelor pe care le va derula Direcţia de Sănătate Publică“, a declarat Valentina Tudorache, directoarea Şcolii Generale Nr. 22 Galaţi.

26 de elevi se aflau în clasa în care a fost confirmat cazul. Toţi vor învăţa de acum 14 zile online şi se aşteaptă şi ca Direcţia de Sănătate Publică (DSP) să termine ancheta epidemiologică. Se va stabili astfel în urma anchetei DSP şi care este numărul contacţilor.

„Copiii de dimineaţă deja au fost predaţi părinţilor şi clasa va fi dezinfectată. Există şi un frate al fetiţei, de clasa a IV-a, care va rămâne în carantină, la fel şi părinţii, am înţeles de la DSP. Ancheta DSP continuă şi ceea ce ne va spune DSP, noi vom urma. Întreaga clasă a fost plasată în carantină şi orele se vor desfăşura pentru întreaga clasă online“, a declarat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Părinţii veniţi la şcoală să îşi ia copiii erau destul de îngrijoraţi. Mulţi sperau ca acesta să fie doar un caz izolat şi să nu fie necesară închiderea şcolii, altfel lucrurile s-ar agrava, deoarece, spun ei, şcoala online nu îi ajută cu adevărat pe copii, mai ales pe cei mai mici. Şcoala Generală Nr. 22 din Galaţi începuse anul şcolar în scenariul verde, acum urmează să se decidă ce va întâmpla după acest caz.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu