FC Oţelul Galaţi - o istorie „topită”, scoasă la licitaţie

 
Miercuri, 08 Februarie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Supercupa României, Cupa UEFA Intertoto, meciuri naţionale şi internaţionale, victorii însemnate. Dar şi desfiinţări, mutări ale lotului în alte oraşe, schimbări ale numelui, faliment. Acesta ar fi pe scurt destinul dramatic al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, născută în 1964, altădată "campioana provinciei".
Adunarea creditorilor F.C. Oţelul a decis să folosească platforma Casei de Licitaţii Artmark pentru a pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului. Începând cu seara de 23 februarie 2017, istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înfiinţarea echipei gălăţene, Marca "Oţelul", precum şi dreptul de utilizare a acesteia, dar şi palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitaţie de către administratorul F.C. Oţelul, aflat în insolvenţă, la un preţ de pornire de 9.000 euro.
Suporterii Oţelului vor mai putea achiziţiona: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene – preţ de pornire 1.000 de euro); istoria F.C. Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului (106 piese – preţ de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I.
Conduşi de-a lungul vremii de antrenori celebri - precum Cornel Dinu, Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu -, oţelarii au marcat istoria fotbalului românesc. FC Oţelul Galaţi rămâne una dintre echipele emblematice ale României, cu zeci de mii de suporteri nu doar în Galaţi, ci în toată România. Va mai renaşte vreodată gloria acestei echipe? Doar timpul ne va putea spune cum se va transforma acest destin oţelit, această istorie topită.
Licitaţia din data de 23 februarie va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi, precum şi de o conferinţă de presă la Bucureşti, în data de 10 februarie, orele 12.00, la sediul Artmark de la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu