Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, în acest weekend, la Galaţi Recomandat

Marți, 14 Decembrie 2021 11:22
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălăţenii, şi în acest an, la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile”, în zilele de 18-19 decembrie 2021, eveniment de tradiţii româneşti nealterate de trecerea timpului.
Ajuns la a XXX-a ediţie, festivalul reuneşte ansambluri folclorice din ţară (Botoşani, Maramureş, Bistriţa, Vaslui, Bacău) şi din judeţul Galaţi şi îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă: Pluguşorul, jocul cu măşti, urşii şi capra, urăturile şi colindele de altădată.
Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile” este, ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Evenimentul va debuta sâmbătă, pe 18 decembrie 2021, la ora 16.00, cu o paradă a portului popular tradiţional, colinde şi urătură, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor şi apoi va continua cu un spectacol de tradiţii şi obiceiuri de iarnă, susţinut de grupuri folclorice şi ansambluri din ţară, găzduit în sală, cu intrarea pe bază de invitaţie.
Dumnică, 19 decembrie 2021, de la ora 12.00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităţilor, dar şi a gălăţenilor prezenţi la Sfânta Liturghie, potrivit Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu