Focar în creştere exponenţială la Spitalul de Urgenţă Galați Recomandat

Marți, 07 Iulie 2020 15:07
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Situaţie critică la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde rata confirmărilor cu COVID-19 creşte exponenţial de la o zi la alta. Bilanţul a ajuns astăzi, marți, 07 iulie 2020, la 53 de cadre medicale şi de îngrijire infectate cu virusul SARS-CoV-2, ceea ce a condus la închiderea a 4 secţii şi la externări şi mutări majore de pacienţi. În total, nouă secţii ale spitalului sunt afectate, cinci dintre ele doar cu câte un caz, iar restul sunt cele care au fost închise pentru dezinfecţie terminală.

5 medici şi 48 de asistenţi, îngrijitori, brancardieri şi o liftieră au fost confirmaţi şi internaţi în spitalele suport din Galaţi. „Situaţia este destul de problematică. În momentul de faţă avem confirmate un număr de 53 de cadre medicale din care 5 medici, 48 din personalul medico-sanitar şi auxiliar. S-au restricţionat internările pe toate secţiile spitalului, secţiile de Cardiologie Medicală, Chirurgie Generală 2 au fost închise temporar. Vreau să aduc la cunoştinţă că situaţia din UPU nu este deloc plăcută, deoarece afluxul este foarte mare şi în acest context vreau să fac apel către populaţie să respecte cu stricteţe normele sanitare, nu este o joacă“, a precizat dr. Ionuţ Băneșanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Cele mai multe cazri de cadre medicale infectate cu COVID-19 sunt în secţia Medicală 2. În acest moment, în Spitalul de Urgenţă, sunt internaţi 391 de pacienţi, la care se adaugă cei 12 confirmaţi cu COVID şi transferaţi. Tot astăzi, cinci pacienţi confirmaţi pozitiv în spitalele suport au cerut externarea.

Articole similare:

- Secţii închise şi cadre medicale în perfuzii din cauza oboselii, la Spitalul Judeţean

- Nou focar COVID-19 la Spitalul de Urgenţă Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu