Fonduri europene de 22 milioane euro pentru reabilitarea a 2,6 km de străzi şi 5,5 km de linii de tramvai din Galaţi Recomandat

Marți, 10 Septembrie 2019 16:15
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Coşmarul şoferilor disperaţi de starea carosabilului de pe bld. Coşbuc, pe segmentul de la Patinoar până la intersecţia cu str. Al. Măcelaru, se va sfârşi în curând deoarece infrastructura rutieră din această zonă va fi reabilitată de Primăria municipiului Galaţi prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, marţi, 10 septembrie 2019, la sediul Primăriei, contractul de finanţare europeană pentru proiectul "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, bld. George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru)", modernizându-se astfel una dintre cele mai importante şi aglomerate axe rutiere din municipiu Galaţi. Proiectul se ridică la o valoare totală de 104.746.875,96 lei, adică peste 22 milioane euro.

"Acesta este al doilea proiect major de reabilitare a principalelor artere rutiere din Galaţi pe care îl lansăm anul acesta. Primul se află deja în implementare şi aici mă refer la modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie, proiect pe care l-am semnat în aprilie 2019 şi care reprezintă o investiţie de aproape 23 milioane de euro atraşi din fonduri europene. Am atins astfel un grad de contractare de 98% din suma maximală ce putea fi alocată municipiului Galaţi pe axa 4.1. Proiectul privind achiziţia a 8 tramvaie noi, cu o valoare de circa 45 de milioane de lei ar reprezenta al treilea proiect cu o ancoră de 2% din procentul de 100%, urmând să se ducă - după cum ne dorim - în procentul de 120%, aşa cum s-a mai întâmplat în exerciţiile financiare pe bani europeni", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Lucrările ce urmează a fi demarate la începutul anului viitor vizează modernizarea liniilor de tramvai (aproximativ 5 km, dus-întors) şi a 2, 6 km de carosabil pe străzile bld. Milcov, Traian Vuia, Henri Coandă şi bld. George Coşbuc. În principal, se vor executa: lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor - 5.570 m cale simplă, reabilitarea şi modernizarea a 16 staţii şi peroane de călători, construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea părţii carosabile a infrastructurii rutiere: 6.731 mp piste pentru biciclete, 17.405 mp trotuare reabilitate şi 38.550 mp parte carosabilă reabilitată.

În plus, se va avea în vedere realizarea de locuri de parcare noi, reabilitarea şi repararea reţelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil şi tramvai, reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spaţiilor verzi existente, cât şi a celor nou apărute, montarea de mobilier stradal nou, amenajarea de canalizaţie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor reţele aeriene, amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere şi indicatoare rutiere. Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni, de la semnarea contractului, adică data estimată a finalizării lucrărilor fiind 31 iulie 2021.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu