FOTO | Garajele de la CNMK, de neatins, chiar dacă zona este în plină modernizare Recomandat

Joi, 14 Martie 2019 14:37
Publicat în Știrea zilei

Câteva garaje din faţa Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi, zonă care se află în prezent în plin proces de modernizare, au devenit o problemă pentru locatarii din zonă care se întreabă de ce nu sunt dărâmate şi sunt lăsate în mijlocul drumului. Pe lângă amplasamentul acestora, cetăţenii sunt deranjaţi de faptul că aceste garaje au devenit un focar de infecţie, dar şi birturi pentru unii locatari care le folosesc pentru a face grătar şi chiar şi vin în interiorul lor.

"Vreau să va aduc la cunoştinţă, faptul că în zona Şcoli Nr. 2, respectiv a Colegiul Naţional «Mihail Kogălniceanu», unde se doreşte a se moderniza la nivel european, şi văd că există şanse mari de reuşită, au rămas un număr de 10-20 de garaje care din vorbele unor trecători, respectiv locatari, au aparţinători din sfera politicului, motiv pentru care nu vor fi dărâmate. În zonă se lucrează de la prima oră şi, da, menţionez că lucrurile merg bine şi se vede faptul că firma care face lucrarea e serioasă, dar garajele tot nu sunt dărâmate. În acele garaje intră doar două maşini, restul fiind folosite pe post de birt, unde unii dintre locatari ai zonei fac grătare şi îşi beau vinul care este făcut tot în garaje. Nu este normal să rămână exact în mijloc, să fie în faţa unei şcoli. Sunt neîngrijite, pe lângă ele şi în spatele lor este mizerie permanent, deşi cei de la Ecosal îşi fac treaba zilnic. Copiii merg către creşă, grădiniţă şi şcoală, permanent pe lângă această mizerie. Trebuie regândită şi zona de amplasament a tomberoanelor. Vara nu e normal să treci pe lângă tomberoane a căror miros ajunge şi în case sau în sălile de clasă", spune Ema Herbei, o cititoare care ne-a sesizat această situaţie.

În urma acestei sesizări, reporterii noştri au cerut un punct de vedere de la Primăria municipiului Galaţi în care se arată următoarele: "Vă comunicăm că zona la care faceţi referire nu este inclusă în proiectul de restructurare urbană aflat în derulare, în cartierul Ţiglina I (zona Colegiului Naţional «Mihail Kogălniceanu»), însă este luată în calcul amenajarea acesteia printr-un proiect viitor". Răspunsul oferit de municipalitate nu redă neapărat o rezolvare, ci mai mult o speranţă, însă rămâne de văzut, pe viitor, dacă se va găsi o soluţie pentru aceste garaje "afiliate" politic, după cum spun locatarii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu