Galaţiul riscă să rămână fără apă caldă şi căldură!

Marți, 08 Noiembrie 2011 02:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Aşa cum v-am anunţat în ediţia online precedentă a ziarului nostru, conducerea Electrocentrale a fost notificată de reprezentanţii Romgaz în legătură cu rezilierea contractului de furnizare a gazelor naturale, precum şi în legătură cu faptul că livrarea gazelor naturale se va mai face până pe data de 9 noiembrie. „Cei de la Romgaz au văzut că Apaterm nu ne vor mai plăti nimic din cele 300 de milioane de lei şi pentru a fi siguri că îşi vor recupera banii pe care îi datorăm, ne-au cerut să plătim datoria de 13 milioane de lei şi să le achităm în avans contravaloarea gazelor naturale consumate în cursul unei luni. Electrocentrale nu are banii solicitaţi de cei de la Romgaz, iar în aceste condiţii nu putem garanta că începând cu data de 9 noiembrie cei de la Romgaz vor mai furniza gazele naturale necesare pentru ca Electrocentrale să producă agentul termic primar din care să se producă apă caldă şi căldură”, ne-a declarat directorul general al electrocentrale, Eduard Urbanschi. Acesta mai susţine că a transmis în cursul zilei de luni adrese atât către Primăria Galaţi, cât şi către Prefectură, în care a adus la cunoştinţă situaţia creată dar că până ieri, la ora 16, nu primise niciun răspuns din partea reprezentanţilor celor două instituţii. Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrocentrale, ne-a declarat că în cursul zilei de marţi la Galaţi vor fi prezenţi reprezentanţii Romgaz Mediaş, cu care se va discuta despre încheierea unui nou contract, precum şi despre condiţiile care ar trenui îndeplinite pentru ca să se asigure în continuare debitul de gaze naturale.
Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae s-a arătat sceptic în legătură cu faptul că oraşul ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, mai exact că Romgaz va sista în totalitate furnizarea gazelor naturale către Electrocentrale.
Războiul izbucnit din nou pe marginea căldurii vine cu puţin timp înainte ca instanţa să se pronunţe, pe data de 8 noiembrie, pe marginea cererii Electrocentrale, care a contestat programul de reorganizare a Apaterm. Dacă instanţa va da câştig de cauză celor de la Electrocentrale, acest lucru va însemna că Apaterm va intra în faliment.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu