Gălăţeni întorşi din Italia, în carantină într-un loc secret (FOTO) Recomandat

Luni, 24 Februarie 2020 18:17
Publicat în Știrea zilei

Alertă în județul Galați, după ce trei persoane venite din Italia, din zona infectată, cu un microbuz, au ajuns la Galați. Cei trei au călătorit în același microbuz în care se afla și o femeie din Buzău ce a anunțat că a intrat în contact cu un suspect de coronavirus. --» Citeşte şi „Trei gălăţeni, în carantină pentru suspiciune de infectare cu coronavirus“ «-- CLICK!

Cei trei gălățeni au fost aduși sub escorta Poliției și au petrecut noaptea izolați la Spitalul de Boli Infecțioase, apoi au fost duși cu un transport special către un centru de carantină. O a patra persoană, un șofer de tir venit din Italia, a fost și el trimis în carantină. Acesta nu era cel desemnat inițial și pregătirile au durat. Și microbuzul cu care au călătorit din Italia, de la Brescia, a fost dezinfectat.

De teama coronavirusului, Primăria Galați a decis ca toate școlile, grădinițele și liceele din oraș, peste 100 la număr, dar și instituțiile subordonate Primăriei să fie dotate cu recipiente cu dezinfectant. --» Citeşte şi „CORONAVIRUS: Măsuri de prevenire în toate unităţile de învăţământ din Galaţi“ «-- CLICK!

Prefectul judeţului Galaţi: Solicit public demiterea şefului ARR Galaţi

După alarma primită de la autoritățile din Buzău, prefectul Galațiului a instituit filtre la intrările din oraș. Microbuzul a fost interceptat de polițiștii de la rutieră și toți cei ocupanți au fost direcționați către Spitalul de Boli Infecțioase unde au rămas peste noapte. „La momentul respectiv, la nivelul Instituţiei Prefectului, noi avusesem deja o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am activat centrul de comandă cu conducerea ISU, IPJ, IJJ, am organizat filtre la intrarea în judeţ dinspre Buzău, am preluat microbuzul. Este vorba despre un microbuz, nu un autocar, în care se aflau doi şoferi şi un pasager care au fost preluaţi de autorităţi şi duşi într-un centru pentru recoltarea, de fapt pentru analizarea stării de sănătate. Cei trei au colaborat cu autorităţile, nu au fost probleme, au înţeles oamenii situaţia şi se află, în momentul acesta, în carantină. Noi, ca autorităţi, aseară am încercat să luăm legătura cu Autoritatea Rutieră Română (ARR) Galaţi, pentru a depista toate firmele care fac curse în Italia şi efectuează curse de la aeroprt, nu mi-a răspuns nimeni din judeţul Galaţi, motiv pentru care solicit public demiterea şefului agenţiei judeţene Galaţi de către conducerea ARR. Este inadmisibill şi incalificabil ca, într-o situaţie de criză, nici un reprezentant din judeţul Galaţi să nu răspundă la telefon şefului ISU, IPJ sau prefectului judeţului. Este o situaţie pe care o vom regla în cursul zilei de astăzi, am contacat şeful ARR şi urmează să primim o listă cu toţi operatorii care fac curse în şi spre judeţul Galaţi.

«Dacă vin persoane din Italia le vom îndruma spre centrele de carantină»

În momentul de faţă, am avut o discuţie şi cu primarul Galaţiului pentru a identifica mai multe spaţii de cazare, pentru cazul în care vor fi mai multe persoane. Dacă vin persoane din Italia le vom îndruma spre centrele de carantină. Este posibil să vină persoane din Italia, pe care le vom trece prin filtre sanitare. Rugămintea este să îi preluăm, să discutăm şi să îi ducem spre centrele respective. În momentul acesta avem 16 camere de cazare. În afară de aceste 16 camere, se lucrează la pregătirea unor spaţii suplimentare. Pe lângă aceste spaţii suplimentare, Primăria municipiului Galaţi va identifica şi va pregăti şi alte spaţii, dacă va fi nevoie de suplimentarea numărului de spaţii. Vorbim de persoane asimtomatice, care vin din zonele de carantină. În rest, s-au luat măsuri de izolare la domiciliu“, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galați.

Suspecţii, cazați într-un loc secret

Cei trei pacienți, a căror simptome nu indică momentan semne de coronavirus, vor fi cazați într-un loc secret. Tot acolo a ajuns și o a patra persoană, un bărbat venit din Italia, șofer de tir, care s-a prezentat de bunăvoie la Spitalul de Boli Infecțioase. „Toate persoanele în cauză nu prezintă simptome ale bolii şi vor sta în carantină 14 zile“, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galați. La Spitalul de Boli Infecțioase a avut loc dezinsecţia microbuzului care a sosit și el din Italia și a rulotei pentru bagaje. Ulterior cei trei, iar apoi patru gălățeni au fost preluaţi de o autospecială SMURD. Locația transferului este ținută secret. Alți 19 gălățeni s-au anunțat ca venind din Italia. Unii au fost izolați la domiciliu, iar cei din zonele afectate de virus vor ajunge în centrele de carantină.

Ulterior, Prefectura Galaţi a mai stabilit trei centre de carantină, toate în afara oraşului.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Articole similare:

Guvernul italian a decretat starea de urgenţă din cauza coronavirusului «-- CLICK!

România aplică măsuri noi de prevenire a infectarii cu coronavirus după explozia de cazuri din Italia «-- CLICK!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu