Droguri aruncate în Dunăre: Gălăţeni reţinuţi pentru înfiinţarea unei culturi de plante de canabis (FOTO/VIDEO) Recomandat

Vineri, 30 Aprilie 2021 17:51
Publicat în Știrea zilei

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au efectuat o acţiune pe linia combaterii cultivării şi comercializării drogurilor de risc.

În fapt, la data de 29 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat două persoane, un bărbat, de 49 de ani şi o femeie, de 26 de ani, ambii din municipiul Galaţi, care ar fi aruncat în fluviul Dunărea plante de canabis.

Astfel, atât în apă, cât şi pe malul din partea oraşului, au fost descoperite 400 de plante de canabis.

În urma acestei depistări, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la locaţii ce aparţin celor două persoane şi anturajului lor.

Ulterior, la data de 30 aprilie a.c., a fost efectuată cea de-a şasea percheziţie domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galaţi, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a canabisului.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Iniţial, cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar, la data de 30 aprilie 2021, după prezentarea în faţa Tribunalului Galaţi, a fost dispusă arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic.

VEZI FOTO/VIDEO mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu