Gălăţenii au decis: Opera de artă „Simbol“ va fi amplasată la intrarea în oraş dinspre Tecuci Recomandat

Marți, 17 Decembrie 2019 09:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sondajul derulat pe pagina de Facebook a primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, privind amplasarea unei opere de artă la intarea în oraş dinspre Tecuci, s-a încheiat. Astfel, 5.652 de persoane au votat în cadrul consultării publice, iar opera de artă „Simbol” (foto) a obţinut 63% din voturi, în timp ce opera de artă „Serafim” a avut 37% din voturi.

Reamintim că gălăţenii au fost invitaţi la începutul lunii decembrie să aleagă una dintre cele două lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre opera de artă „Serafim”, avându-l ca autor pe Denis Brânzei, şi despre opera de artă „Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică. Sondajul s-a încheiat luni, 16 decembrie 2019, la ora 16.30, iar opera de artă care a întrunit cele mai multe voturi va fi amplasată în sensul giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Tecuci.

„Aceste opere de artă au fost selectate dintr-un număr total de opt donate de către Fundaţia Culturală «Nicolae Mantu». Astfel, se are în vedere ca toate aceste opere de artă să fie amplasate pe viitor în diferite zone din oraş“, precizează municipalitatea.

Articole similare: Primarul invită gălăţenii să decidă: Serafim sau Simbol? (FOTO)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu