Galaţi, al doilea judeţ din ţară cu terenurile cele mai degradate Recomandat

Vineri, 21 Februarie 2020 17:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat într-o conferinţă de presă desfăşurată la Pepiniera Cozieni, planul celei mai mari campanii de împădurire din România, numită ”Românii Plantează: O pădure cât o ţară!”.

Cu această ocazie, ministrul a dezvăluit faptul că Galaţiul este al doilea judeţ pe ţară în privinţa terenurilor degradate. "Cei 50 de milioane de puieţi vor fi completaţi de alte milioane, imediat după ce finalizăm identificarea terenurilor degradate. Acestea vor fi împădurite în toamna acestui an. Am semnat un protocol cu ACOR prin care primăriile din ţară ne vor sprijini să avem aceasta evidenţă care îi lipseşte acum României. Deja, avem semnale din ţară legate de sute de hectare de terenuri într-o astfel de situaţie. Cele mai mari suprafeţe au fost identificate în judeţele Olt (200 ha), Galaţi (133 ha), Vaslui (165 ha), Tulcea (70 de ha)", a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit Ministerului Mediului, în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu, vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero şi completate alte 7.000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la zero vor fi în judeţele: Suceava (360), Maramureş (140) şi Sibiu (90). Totodată, campania cuprinde şi începerea lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha), dar şi la perdeaua de protecţie a autostrăzii A2 din judeţul Constanţa (24 ha).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu