GALAŢI: Găsită plină de sânge pe stradă, o minoră ar fi fost ignorată de poliţişti (VIDEO) Recomandat

Luni, 05 August 2019 09:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O adolescentă în vârstă de 14 ani, despre care iniţial s-a presupus că este victima unui viol, a fost filmată în timp ce, plină de sânge, stă în faţa unei maşini de poliţie, în care sunt doi agenţi care însă nu coboară. Din imagini, dar şi din comentariile puse pe reţelele de socializare, s-a aflat că poliţiştii erau la un pas să o lase acolo, pe marginea drumului, dacă nu era presiunea publică, motivând că fata nu vrea să se sune la 112. "La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătam fata plină de sânge. Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «Nu vrea să vină ambulanţa!», fata fiind minoră, 14 ani. Ce credeţi că face poliţia? Voiau să plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu, poliţista a chemat ambulanţa", a scris pe o reţea de socializare femeia care a şi postat imaginile.

S-a făcut apel de către agentul din maşină şi o ambulanţă a intervenit. "La faţa locului echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de la poliţie şi a unuia de la jandarmi, că tânăra de 14 ani era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală, cu hemoragii pe haine şi pe picioare. A fost transportată la Spitalul de Pediatrie Galaţi. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să afle nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată de o persoană cunoscută", a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.
Din cauza localizării leziunilor, tânără este transferată la Spitalul de Urgenţă. "Avem o pacientă de 14 ani, o minoră de fapt, care a fost transferată în cursul dimineţii de la Spitalul de Copii, către secţia Ginecologie a Spitalului de Urgenţă, suferind o traumă internă. Pacienta a primit tratament de specialitate, a fost investigată, iar în prezent este stabilă hemodinamic şi respirator", a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Galaţi.

S-a aflat că fata de 14 ani este rezidentă într-un centru de plasament şi că la mijloc nu ar fi viol. "Un caz nefericit cu o minoră dintr-un centru de plasament al DJASPC Galaţi care, în baza unui bilet de voie de la orele 17.00 la ora 20.00 , a plecat spunând că se duce la plimbare, a ajuns acasă la prietenul ei, un băiat de 15 ani, pe care îl cunoscuse anterior şi se întâlneau de ceva timp, au întreţinut un act sexual consimţit de ambele părţi. A survenit aceea hemoragie, tânăra a ajuns la spital, a fost operată, foarte important e că e în afară oricărui pericol. Va mai rămâne internată în spital, este şi consiliată psihologic şi apoi se va reîntoarce în centru. Susţine că a fost vorba de sex consimţit şi că îl iubeşte pe prietenul ei şi speră ca acesta să nu păţească nimic", a precizat dr. Ciprian Groza, director adjunct DJASPC Galaţi.

Conducerea IPJ Galaţi a deschis o anchetă disciplinară privind modul în care au intervenit cei doi agenţi în acest caz. "La finalizarea cercetării penale a celor doi poliţişţi se vor lua măsurile legale impuse prin lege. În astfel de situaţii sancţiunea poate merge de la mustrare scrisă până la destituirea din poliţie. În ceea ce o priveşte pe minoră această a fost transportată la spital. În urmă verificărilor făcute de poliţişţi şi în urmă concluziei raportului de expertiză medico-legală s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor", a precizat cms. Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Pe durata anchetei cei doi poliţişti nu sunt suspendaţi şi îşi îndeplinesc în continuare activităţile zilnice.

Sursa video: Facebook

VIDEO MAI JOS!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu